BICKLISTI I STURCNI STAB RADNICKOG KG

Marko Polumirac aposolutni pobednik i najbolji junior, Dejnu Mariću titula u eliti na trci „Velika nagrada Niša“ za Ligu Srbije

Juniorski reprezentativac Matalca Marko Polumirac,  pobedio je u apsolutnoj konkurenciji na trci „Velika nagrada Niša“ koja se vozila i kao sedmi „Memorijal Tome Blagojevića“ i bodovala se za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu.

Polumirac je došao na cilj solo, prešavi junački  skraćenu stazu od 66 km po stalnoj kiši kiši i ujedno upisao i bodove za prvo mesto za juniore. Najbolji u kategoriji elita bio je Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog, drugo mesto pripalo je takođe biciklisti ovog kluba Žoltu Deru dok je treći bio gost iz Makedonije Stefan Petrovski.

Povezana vest:  Vigins proveo noć u bolnici posle udesa

Poene za drugo mesto u kategoriji juniora osvojio je, takođe biciklista Metalca, Miloš Borisavljević, dok je treći bio Stefan Stefanović u čačanskog Borca.

U trci kadeta Darko Devedžić je doneo drugu titulu kraljevačkom Metalcu, ispred Mišela Sekereša i Borisa Kopunovića (obojica Spartak Subotica).

Dimitrije Todorović mlađi kadet subotičkog Sparataka pobedio je u ovoj kategoriji ispred Jovana Jovanovića (Boba, Valjevo) i Daria Nimčevića (Spartak).

Povezana vest:  Aleksa Marić najbolji senior, Slavko Panić prvi junior, Branislav Matić najuspešniji masters a Jovana Crnogorac nabolja biciklistkinja na ciklo krosu Partizana

Trku je organizovao niški klub Železničar MBN pod pokroviteljstvom Skupštine grada Niša, Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Niša i Opštine Medijana.

Poslednja trka Lige Srbije u drumskom biciklizmu voziće se idućeg vikenda, „Pulov memorijal“ koju organizuje klub Šumadija Biro plan iz Aranđelovca a održaće se na autodromu Beranovac kod Kraljeva.