POLAZNICI SEMINARABiciklističkim trenerima nikad dosta znanja

 

Biciklistički klub Elit iz Novog Sada organizovao je veoma uspešan seminar za trenere i druge stručnjake „Planom do forme“.

– Još jednom se pokazalo da su ovakvi seminrai potrebni biciklizmu jer je odziv bio izvanredan, čak 32 polaznika iz Srbije i BiH, i da znanja nikad nije dosta – rekao je rukovodalac seminara i predavač Tibor Tarjan biciklistički trener. – Dogovorili smo se da sredinom aprila organizujemo još jedan seminar, ali da najveći deo bude u vidu „biciklističke radionice“, da trenerima pomognemo da pripreme plan i program za najvažniji deo sezone. Trudili smo se da im predstavimo najsavremenije domete metodike treniga koje se trenutno primenjuju u svetu.

Povezana vest:  "Trofej Čukarice" Andriji Joksimoviću

Monika Balenović, diplomirani instruktor fitnesa, na štandu firme „Pansport“ u toku seminara predstavila je asortiman  energetskih napitaka, pločica i gelova a treneri su mogli i da ih probaju. Održala je i predavanje o korišćenju ovih dodataka u treningu i pripremama. Na seminaru, održanom u Novom Sadu,  bila su 24 trenera iz Novg Sada, po jedan iz Šajkaša, Subotice, Sombora i Apatina, kao i po dva polaznika iz Tuzle i Gračanice i jedan iz Sanskog Mosta. Ukupno je bilo osam časova predavanja i jedna radionica. Učesnike i goste pozdravila je predsednik kluba Elit Eva Hatala, naša najtrofejnija biciklistkinja svih vremena. Predavač je bio i Nebojša Subić, nacionalni komesar UCI.

Povezana vest:  Biciklisti CCN Metalca kao partizani

– Nadam se da će već 28. februara, kada startuje najmasovnije takmičenja mastersa i amatera u regionu, „Dunavski kup“ trkom u ciklo krosu u Novom Sadu, neki treneri ono što su naučili na seminaru primeniti i u prksi – dodao je Tibor Tarjan. – Strat je u 11 časova u parku kod Filozofskog fakulteta i voziće se 30 minuta.