skola bsb plakat

Bicklistički savez Beograda organizuje besplatan program za đake „Zimski raspust na biciklu“
 
Biciklistički savez Beograda će, u saradnji sa Osnovnom školom „Drinka Pavlović“, organizovati besplatan program „Zimski raspust na bicklu“ za učenike beogradskih osnovnih škola, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.
– Programom je predviđeno da se učenici od 1. do 8. razreda upoznaju sa osnovnim elementima tehnike vožnje bicikla na trenažerima, valjcima, poligonu, a u zavisnosti od vremenskih uslova i na asfaltu, zemljanom terenu i kombinovanoj podlozi, održavanja ravnoteže, pravilnog disanja i položaja tela u toku vožnje, kao i da steknu osnovna znanja iz poštovanja saobraćajnih propisa u vožnji biciklom – rekao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov predstavljajući ovu izuzetno korisnu akciju. – Ovo je inače i uzrast kada je najbolje da se počne bavljenje biciklizmom, a to je i ciljna grupa škola u klubovima, pa ćemo po završetku programa najtalentovanije usmeriti u beogradske biciklistčke kolektive.
„Školski raspust na biciklu“ odvijaće se u  sali OŠ „Drinka Pavlović“, Kosovska ulica broj 19.  Obuhvatiće  učenike iz desetak beogradskih osnovnih škola. Kapicitet je oko 80 polaznika, a program će sprovoditi  stručni biciklistički treneri u periodu 3. do 15. januara, sa izuzetkom Božićnih praznika (7. i 8. januar).
Biciklistički savez Beograda je sličnu akciju organizovao i prošlog leta na Adi Ciganliji i odziv je bio izvanredan, pa je organizovana i zimska škola, sa željom da đaci  zimski raspust provedu u sportskom angažovanju i da se  na taj način makar za kratko, odvoje od kompjutera i agresivnih „društvenih mreža“.
Prijave se primaju na: Biciklistički savez Beograda, Beograd, Hilandarska 6, telefon 32-46-039, faks 32 – 47 – 259 i mejl [email protected]
Povezana vest:  Startovao 97. Điro, Orika pobednik ekipnog hronometra