POLAZNICI U AKCIJI BSB ZIMSKI RASPUST NA BICIKLU

Završena akcija BS Beograda „Zimski raspust na biciklu“
 
Završena je akcija Biciklističkog saveza Beograda u saradnji sa OŠ„ Drinka Pavlović“ „Zimski raspust na biciklu“ za đake svih beogradskih škola. Pokrovitelj je bio Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.
Učenici od prvog do osmog razreda, upoznali su se  sa osnovnim elementima tehnike vožnje bicikla na virtuelnom trenažeru sa simulacijom terena i takmičenja, održavanja ravnoteže, pravilnog disanja i položaja tela u toku vožnje, ali su stekli i osnovna znanja iz poštovanja saobraćajnih propisa u vožnji biciklom.
Kompletan program odvijao se u sali OŠ „Drinka Pavlović“, a obuhvatio je 30 polaznika iz beogradskih osnovnih škola. Sprovodili su ga trener Nikola Jakovljević i instruktori Dragana Kovačević i Marko Živanović, a svu pomoć u realizaciji programa pružili su i predsednik BS Beograda Nebojša Popov, sekretar BS Beograda Ranko Marić i nastavnik fizičkog vaspitanja OŠ „Drinka Pavlović“ Mihailo Tomić. Na završetku zimske škole biciklizma Biciklistički savez Beograda nagradio je sve učesnike diplomama i medaljama.
– Nama su đaci od sedam do 14 godina ciljna grupa u testiranju i obuci – rekao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov.- Polako sređujemo rezultate polaznika i najtalentovaniji će dobiti priliku da nastave usavršavanje u  nekom od beogradskih klubova i da se, tako, aktivno uključe u biciklistički sport. Prošlog leta smo organizovali sličnu akciju na Adi Ciganliji i iskustva su  pozitivna. Postignut je, možda i najvažniji, cilj da smo našim đacima pružili dodatnu mogućnost da zimski raspust provedu u sportskom angažovanju i da smo ih na taj način odvojili od  agresivnih „elektronskih društvenih mreža“, koje baš za vreme školskih raspusta nude niz „zanimljivih sadržaja“, koji ovaj uzrast vezuju za računar da ne izlaze iz kuće…

 

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Treći trijumf Kontadora na Turu