borac milosevic desno i marinkovic

Dr Milošević novi predsednik Borca iz Čačka, Prokić prvi trener
 
Na Skupštini Biciklističkog kluba Borac iz Čačka, usvojen je novi Statut u skladu sa Zakonom o sportu i izabrano rukovodstvo na čijem je čelu predsednik dr Vladimir Milošević, ugledni čačanski ortoped koji je svojevremeno operisao Miću Brkovića posle teške povrede kuka na trci “Kroz Srbiju”, aktivni rekreativac  i veliki zaljubljenik u biciklizam.
Delegati na Skupštni (prisustvovao je 21 delegat od 29, kao i još 20 prijatelja kluba i pomažućih članova), izabrali su  jednoglasnoUpravni odbor od devet članova na predlog predsednika dr Miloševića: Slobodan Spasović, dr. Prvoslav Savić, Radisav Đoković, Vladimir Šarenac, Milica Čeković, Aleksandar Maksimović, Mićo Brković i Svetislav Pajić. Za generalnog sekretara kluba ponovo je imenovan Dragan Dostanić, dok je predsednik Stručne komisije Borca nekadšnji reprezentativac  i olimpijac Mićo Brković.
Prvi potez nove uprave bio je da za prvog trenara u klubu postave jop uvek aktivnog takmičara, biciklistu poniklog u Borcu, sada vozača kragujevačkog Radničkog Predraga Prokića.
Formiran je i Organizacioni odbor klasika Beograd-Čačak, a klub će pokrenuti inicijativu za obeležavanje biciklističkih staza u Čačku i asfaltiranje gradskog bedema uzvodno pored Morave u dužini od 7 km koji će poslužiti za rekreativnu vožnju bicikala, rolera i šetnju.
Dosadašnjem predsedniku Milisavu Marinkoviću odato je priznanje za predan dugogodišnji rad.
– Klub će ove godine imati kompletne selekcije u svim mlađim kategorijama, mlađi kadeti, kadeti i juniori, a za seniore voziće Jovan Zekavica na domaćim takmičenjima – istakao je predsednik dr Vladimir Milošević.-  U prelaznom roku pustili smo prošlogodišnjeg juniorskog reprezentativca Marka Danilovića u niški Železničar MBN , jer smatramo da će imati bolje uslove za napredovanje. Cilj nam je da dogodine pokušamo da  formiramo seniorsku ekipu od naših biciklista i naravno očekujemo da se i Danilović tada vrati u matični klub.

 

Povezana vest:  Der 74. na cilju na 2.500 metara nadmorske visine na trci „Oko Čilea“