Nebojsa_Popov_i_Dusan_Banovic[1] 

Biciklistički savez Beograda ulaže u mlade
 
Delegati deset klubova na godišnjoj Skupštini Biciklističkog saveza Beograda jednoglasno su usvojili program rada za 2012. gde će u prvom planu biti razvoj ovog sporta među mladima. Značajno mesto u afirmaciji biciklizma imaće i dve tradicionalne trke koje su i ove godine u kalendaru BSB i koje će organzovati u okviru svojih programskih aktivnosti koje finansira Sekretarijat za sport i omladinu Beograda „Olimpijsker nade – Trofej Beograd“ u aprilu i Balkanski šampionat u julu.
– Nekoliko akcija koje smo za vreme letnjeg i zimskog raspusta pokrenuli za đake, pokazale su d školarci vole biciklizam pa ćemo nastaviti rad u školama – rekao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov. – U ovom delu programa imao posebnu podršku gradskih Sekretarijata za sport i Sekrtarijata za obrazovanje sa kojima imako izvanrednu saradnju . U ovoj godini nastavićemo akivnosti u pripremi planova za izgrdnju objekata i to u dva pravca da Beograd dobije pistu i stazu za be – em – iks.
Delegati su  izuzetno zadovoljni radom BS Beograda u 2011. Usvojen je i novi Statut BSB u skladu sa Zakonom o sportu. Za novog potpredsednika saveza izabran je mladi sručnjak Partzana  Dušan Banović, diplomirani menadžer sporta. Predsednik Stručnog saveta je Nikola Jakovljević, dok je predsednik Sudijske komisije  Marko Živanović.
U Upravnom odboru su Dušan Banović, Tomislav Milenković, Petar Rokvić, Dragana Kovačević, predsednik BSB Nebojša Popov a dva člana iz redova pomažućih članova biće naknadno određeni. Biciklistički klub Avalski soki postao je redovan član BSB.

 

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Hushovd pobednik treće etape