Zolt-1

Der četvrti u Brčkom u prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“
 
Olimpijski kandidat kragujevačkog Radničkog Žolt Der osvojio je četvrto mesto na cilju prvog dela trke „Banjaluka – Beograd“ u kategoriji 1.2 voženog od Banjaluke do Brčkog u dužini od 188 km.
– Der je sjajno vozio u veoma brzoj trci gde je prosek bio preko 45 km na čas – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić koji na oovj trci vodi ekipu svog Metalca iz Kraljeva.- Trku su lako kontrolisali vozači Adije, poslavši rano Fajta u beg.  Uz Dera dobro su vozili i ostali srpski biciklisti posebno  mladi Stanković iz Metalca i Kozomara iz Partizana koji su i sami bili u beogovima, tako da u celini utisak može da bude veoma povoljan jer je Der osvojio i 12 svetskih bodova. Ako se po jutru dan poznaje dobro smo počeli olimpijsku sezonu: Stević je osvojio 48 bodova za pobedu u ukupnom plasmanu u Sočiju, sada smo zaradili još 12… Konkurncija je za poštovanje, čak 27 ekipa sa 170 vozača i ova manifestacija je jedna od najpopularnijih i najcenjenijih u regionu.
Prvi doe trke organizovali  su vredni biciklistički radnici iz Banjaluke predvođeni Tihomirom i Vladimirom Kuvaljom uz pomoć društveno sportskih organizacija grada Banjaluka i Republik Srpske.
Drugi deo trke voziće se u nedelju od Bijeljine do Beograda preko Šapca , Koceljeve, Uba do vrha Avale gde je cilj oko 15 časova. Dužina je 196 km i Čubrić smatra da neće biti „kontrolisana trka“, kako je bilo u prvom delu:
– Sve može da se reši u deonici od Šapca prema Valjevu koja je i najopasnija. Ali, na cilju teške etape čeka bicikliste uspon uz Avalu, tako da će biti veoma uzbudljivo i zanimljivo do kraja.
U Brčkom, pobednika je odlučio sprint veće grupe biciklista koji su stigli na cilj daleko pre vremena predviđenog satnicom. Postolje je bilo puno Slovenaca, pobedio je Marko Kump iz Adrije ispred pobednika kriterijuma u petak uveče u Banjaluci Luke Mezgeca iz Save i Roberta Jenka iz Radenske.
Deo trke od Bijenjine do Beograda organizuje beogradski Partizan u saradnji sa BS Srbije, BS Beograda i društveno – sportskim organizacijama gradova Bijeljina i Beograd, i uz podršku Garmin info tima, Dunav osiguranja, Beokriomeda i  Farmakoma M.B. kao i saobraćajne i pogranične policije i carina Republike Srpske i Srbije.

 

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije 15. u vožnji na hronometar na trci u Rumuniji