ssid_22
Biciklistički klub Šid proslavio 15 godina plodnog rada

Biciklistički kloub Šid proslavio je lep jubilej, 15 godina plodnog u uspešnog rada.
Na prigodnoj svečanosti okupile su se sve generacije kluba, od one koja je osnovala BK Šid do najmlađih koji tek dolaze na veliku biciklističku pozornicu, kao i ugledni gosti, predstavnici BS Srbije, BS Vojvodine i Opštine Šid, sponzori i donatori kluba.
Prilika je iskorišćena i da se uruče  priznanja prvoj generaciji BK Šid, Marku Seniću, Slobodanu Gojiću, Saši Trubići, Bojanu Gasparoviću i Saši Cvijetiću.
Nataša Cvijetković predsednik Opštine Šid i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić uručili su mladim biciklistima BK Šid Igoru Čipkaru i Velimiru Jovičiću nove bicikle sa željom da na njima beleže još bolje rezultate.
– Imamo čime da se ponosimo, mogo je urađeno u ovih 15 godina i na tim uspesima moramo da gradimo našu budućnost – rekao je predsedin BK Šid DUšan Gojić.- Mnogo dugujemo našoj opštini koja podržava biciklistikči sport, ali i BS Srbije koji nam pomaže u radu i organizaciji trka.
Predsednik BS Vojvodine Nebojša Subić uručio je klubu Šid lep poklon, projekat za biciklističku pistu. Opština Šid je već izdvojila zemljište za izgradu ovog objekta koji toliko neodostaje srpskom biciklizmu. Svi u klub Šid se nadaju da će se pronaći i sredstva kako bi u dogledno vreme nove generacije šidskih biciklista učile na velodromu.

Povezana vest:  Planinci u nedelju osvajaju Kulu