der

Der četvrti u prvoj etapi trke „Oko Grčke“

Olimpijski kandidat iz kragujevačkog Radničkog Žolt Der zauzeo je odlično četvrto mesto u sprintu grupe od trojice biciklsta na cilju prve etpe trke „Oko Grčke“ u kategoriji 2.2 za bodove u Evropa turu.

Na stazi od Korinta do Leonida (138 km) pobedio je u sprintu trojice vozača Slovenac Vrečer ispred proslavljenog italijanskog profesionalca Rebelina koji, posle suspenzije, u 40. godini pokušava da se vrati u evropski vrh i domaćeg bicikliste Tamuridisa.

Povezana vest:  Borisavljević najbolji mladi vozač na „Gemenc kupu"

– Der je sjajno vozio, taktički veoma mudro –kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.- U prvom ozbiljnijem begu odmakli su Vrečer i Tamuridis, a Der je dobro ulovio drugi beg sedmorice biciklisata. Grupa se kasnije raspala, Rabelin se preselio kod vodećeg dvojca, a Der je odsprintao austrijskog i holandskog biciklistu za četvrto mesto. Trka je veoma kvalitena startovalo je 97 vozača u 17 ekipa.

U prvoj etapi, srpske reprezentativce pratili su pehovi. Prvo je Nikoli Kozomari (Partizan) pukla kuka, a opšti mehaničar, pošto je  Čubrić sa kolima ekipe bio uz grupu gde se nalazio Der, je dosta kasnio i mladi vozač je stigao na začelju. Slično se desilo i sa Markom Stankovićem iz Metalca koji je dobio defekt  a mehaničar mu ga je otklonio na začenju kompletnog karavana tako da je potom morao da se probija kroz kolonu vozila i dosta je zakasnio. U reprezentaciji su i drugi na VN Dobriča ove sezone, iskusni Nebojša Jovanović,  pobedik klasika „Beograd – Čačak“ prošle subote Dejan Marić (obojica Radnički, Kragujevac) kao i mladi Miloš Stojanović iz Metalca. Druga etapa je Leonido – Sparta (133 km).

Povezana vest:  VUELTA 2012, Pijedra pobedio, Rodriges izdržao napade Kontadora

Prošle godine Der je pobedio u drugoj poluetapi druge etape ove trke i bio je četvrti u generalnom plasmanu kada je u trećoj etapi pao u sprintu na cilju i polomio lakat tako da je odustao. Najbolji plasman  zabeležio je Hasanović koji je bio 17. Lane je slavio Nemac Šefer.