dejan_maric_2012 

Dejan Marić pobednik „Velike nagrade Čubure“
 
Mladi biciklista kragujevačkog Radničkog Dejan Marić osvojio je prvo mesto u trci „Velika nagrada Čubure“ na 114 kilometra dugačkoj stazi od Vračara preko Mladenovca, Kosmaja, Sopota, Đurinaca, potom Avalskim drumom do tržnog centra Avala grad u Resniku.
Zabeležio je vreme 2:55,34 časova i za tri sekunde na cilju pretekao Nikolu Kozomaru iz beogradskog Partizana. Treći je stigao Aleksandar Milivojević (Metalac, Kraljevo) sa  1,49 minuta zaostatka, a u istom vremenu na četvrtom mestu trku je završio u konkurenciji 50 seniora i juniora Goran Šmelcerović (Radnički).
Peti, ujedno i najbolji junior, bio je Miloš Borisavljević (Metalac) koji je imao 1,53 minuta slabije vreme od pobednika. Drugi junior bio je njegov suvozač iz ekipe Marko Polumirac, a treći Stefan Stefanović iz čačanskog Borca, obojica sa 5,53 minuta zaostatka.
Najbolji klub, kome je pripao prelazni pehar kluba Valeks u seniorskoj konkurenciji bio je kragujevački Radnički, dok je trofej za najbolju juniorsku ekipu pripao kraljevačkom Metalcu.
Trku je organizovao klub Valeks iz Beograda pod pokroviteljstvom društveno sportskih i privrednih organizacija Vračara.
Prošle godine slavio je Nebojša Jovanović, a pretprošle Žolt Der.
Trka je ove godine bodovana za Biciklističku ligu Srbije za elitu i juniore. Marić je ove sezone već pobedio jednu značajnu domaću trku klasik „Beograd – Čačak“ takođe za ligu i trenutno ubedljivo vodi sa dve pobede i sedmim mestom u prvoj trci u Novom Sadu.

 

Povezana vest:  GIRO D'ITALIA 2014, Kolumbijac Kintana pobednik 97. izdanja Đira