ZOLT_DER_DVOSTRUKI_SAMPION_2011

Titule se za vikend dele u Kraljevu i Čačku
 
Šampionati Srbije u drumskoj vožnji održaće se ovog vikenda.
U vožnji na hronometar titule će se podeliti u subotu 23. juna na autodromu Beranovac kod Kraljeva, a organizator Šampionata Srbije su kraljevački klub Metalac i BSS. Start prve trke za mlađe kadetkinje na stazi od 2.000 metara je u 11 časova i svaka sledeće počeće po završetku prethodne. Elita – muškarci voziće 26,250 km, juniori 15,750 km, žene, juniorke i kadeti 10,500 km, kadetkinje i mlađi kadeti po 5,250 km.
Prošle godine ,takođe u Kraljevu, najbrži protiv štoperice u eliti bio je Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog. Jovana Krtinić, lane u Tena kajzen timu iz Zagreba osvojila je titulu za dame u eliti. U kategoriji ispod 23 godine, slavio je Nikola Stefanović iz Partizana. Najbolji junior bio je Đorđe Stevanović (Železničar MBN – Niš), a kadet  Aleksandar Mitić iz Partizana., Najbrži mlađi kadet bio je Dario Nimčević iz Spartaka (Subotica).
Drumska trka održaće se u nedelju 24. juna na stazi u blizini Čačka. Start najboljih srpskih biciklista je u  10,40 u centru Čačka, odale se kreće u selo Trbušani da bi zvanični start trka bio kod „Vladove kafane“  od 11 čosava.
Prvi će krenuti kadeti i žene na stazi od 47 km, potom mlađi kadeti na 30 km, elita i do 23  godina  141 km i  juniori na 94 km. Organizatori su klub Borac iz Čačka i BSS.
– Staza je kružna i ide od Trbušana preko Miokovaca, Sastavaka, Leušića, Srezojevaca, Gornje Gorevnice do Trbušana gde se krug zatvara. Dužina jednog kruga je 47 km. Saobraćaj će biti povremeno obustavljan, a kako je istog dana i trka u moto krosu na Jeljenu, neposredno pored dela staze kuda prolaze biciklisti, upozoravaju se svi koji krenu put Jeljena da to urade ranije i da imaju strpljenja i pažnje dok karavan biciklista bude prolazio. Ovo će biti izborno takmičenje za drugog člana olimpijskog biciklističkog tima, jer je Ivan Stević siguran putnik. Među kandidatima je i mladi čačanski biciklista, član Borca Jovan Zekavica, koji vozi u SAD za profesionalnu ekipu BMC Hinkepi sportska oprema na domaćom trkama i Prvenstvima za Borac i koji je lane bio drugi za bicikliste do 23 godine – rekao je generalni sekretar Borca Dragan Dostanić.
Prošle godine  u drumskoj trci za titule u Kreljevu  u eliti je pobedio  Žolt Der (Radnički, Kragujevac) i tako osvojio duplu krunu srpskog biciklizma.  U kategoriji do 23 godine slavio je Gabor Kasa (Spartak Subotica). Jelena Eriće iz kraljevačkog Metalca je bila najbrža u trci žena – elita, dok je Uroš Jovanović iz Šumadije Biro plana (Aranđelovac) bio prvi junior.
Aleksandar Mitić iz Partizana, lane se, posle šampionske titule na hronometar okitio i zlatom u drumskoj trci, dok je Dario Nimčevi (Spartak, Subotica) osvojio duplu krunu u kategoriji mlađih kadeta pobedama na hronometar i u drumskoj trci.

 

Povezana vest:  Menšov retroaktivno suspendovan zbog dopinga