mikos rnjakovicMikoš Rnjaković povređen u saobraćajnoj nesreći

 

Nekadašnji olimpijac i reprezentativac Srbije Mikoš Rnjaković (rođen 1964), biciklista Policajca, povređen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju u ranim večernjim čaosvima na starom obrenovačkom drumu.

Kako je obavestio njegov trener u Policajcu Radomir Pavlović, profesor, Rnjaković se dobro ugruvao, ali je pušten, posle pregleda, na kućno lečenje.

Povezana vest:  Srbija sa osmoro učesnika na Šampionatu Evrope u Ofidi

– Na njega je, dok je završavao trening,  naleteo vozač otpozadi i bacio ga u jarak – kaže Pavlović. – Vozač je, potom, prešao na drugu stranu puta i takođe sleteo u jarak. Policija će utvrditi uzroke nesreće. Rnjakoviću je  slomljena ključna kost i naprslo mu je osmo rebro. Ove godine je rešio da u dobroj frmi dočeka sezonu i već ima nekoliko hiljada kilometara u nogama, a ovaj incident će mu sigurno pokvariti planove…

Povezana vest:  Hoju novo zlato

Rnjaković je učesnik Olimpijskih igara 1992. u Barseloni, četvorostruki pobednik trke „Kroz Srbiju“ (1985, 1990. 1991, 1996) pobendik trke “Kroz Vojvodinu“ 1990, učesnik svetskih i evropskih šampionata, balkanski šampion 2000.  pobednik etape na trci „Setimana Bergamaska“ i vlasnik 27 titula šampiona Jugoslavije u raznim disciplinama.