PODIJUM_GENERAL_PATON 

Borisavljević na kraju 42. u Luksemburgu
 
Dvostruki juniorski šampion Srbije ove godine Miloš Borisavljević reprezentativac kraljevačkog Metalca osvojio je 42. mesto u generalnom plasmanu na trci „General Paton“ u Luksemburgu u visokoj kategoriji za omladinski svetski Kup nacija.
– Poslednju etapu od 97 km vozili smo po kiši i bilo je dosta defekata. Najteži je imao upravo Borisavljević. Odvalio je kuku i menjač i na cilj je došao na rezervnom biciklu, dosta iza grupe. Velika šteta, da je sve bilo u redu uveren sam da bi se plasirao među 20. jer je zaista dobro vozio – kaže selekor Saša Gajičić.- Stefan Stefanović iz čačanskog Borca odustao je već na startu etape posle osam km, dok je Marko Polumirac iz Metalca odustao na polovini. U prvoj etapi zaostao je iz karavana i odustao Luka Kotur iz Partizana.
U poslednjoj, drugoj, etapi, slavio je Norvežanin Holgard u vremenu 2:35,18  na 97 km. Poljak Rekita na drugom mestu imao je četiri sekunde slabije vreme a Danac Jepesen na trećem zaostao je šest sekundi. Borisavljević je etapu završio na 54. mestu sa 3,49 minuta slabijim vremenom. Vlasnik žute majice Kventin Žaregu (Francuska) stigao je  deseti u etapi sa šest sekundi zaostatka i pobedio je trku sa vremenom 5:10,16 časova. Nemac Herkloc na drugoj poziciji imao je osam sekundi zaostatka, dok je Holanđanin Hofstede završio treći sa osam sekundi slabijim vremenom. Borosavljević je na kraju 42. sa 4,02 minuta zaostatka. Miloš Borisavljević je 2011. bio ukupno 54. na ovoj trci.

 

Povezana vest:  WADA zadovoljna testiranjem na Tur d'Fransu