ivan stevic 3

Stević: Od gledalaca nisam mogao da vidim oznake na putu

 

Biciklista Srbije Ivan Stević izjavio je danas da je zadovoljan kako je vozio u uslovima kada od gledalaca pored staze nije mogao da vidi oznake.  Stević je zauzeo 53. mesto u drumskoj trci, sa 40 sekundi zaostatka za pobednikom Aleksandrom Vinokurovim iz Kazahstana, dok je Gabor Kasa 112.

Povezana vest:  Svetski šampion Balan suspendovan na dve godine

-Ovo nisam doživeo. Toliko je bilo gledalaca pored staze da bukvalno nisam mogao da vidim oznake koliko je ostalo još do cilja. Bili smo izgubljeni u tom špaliru. Imao sam snage za finiš i da sam imao prave orijentire sprintao bih da uđem u top 30 – rekao je Stević u Info centru.

On je istakao da je „i ovako dobro“, jer je završio veoma tešku i zahtevnu trku koja je imala neočekivan rasplet.  Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić ocenio je da je Stević „imao noge“ za još bolji plasman.

Povezana vest:  Borisavljević deveti u Italiji

-Zadovoljan sam, ostvarili smo plan, jer je Stević bio blizu da uđe u prvu trećinu. Problem je bio što nije bio u grupi od 30 vozača koja je ‘pobegla’ na oko 30 kilometara od cilja – rekao je Čubrić.

On je dodao da je i Kasa bio do poslednjeg kruga odličan, a da se zatim videlo da nema snage za 250 kilometara.

Povezana vest:  Trka kroz Srbiju - od Zaječara do Beograda

Prema proceni Čubrića, oko staze bilo je oko milion i po gledalaca, a na tribinama gde su prodavane ulaznice se stajalo. Na startu trke u Bulevaru Mal bio je i princ Čarls.