BORISAVLJEVIC_POSLE_TRKE

Borisavljević izgubio bronzu na Balkanijadi za jednu sekundu!
 
Miloš Borisavljević najbolji srpski junior reprezetativac Metalac iz Kraljeva, osvojio je četvrto mesto na Pravenstvu Balakana u Beogradu.
Stazu od  16,5 km na Ušću  prešao je za 22 minuta i bronza mu je izmakla za jednu sekundu!
Zlato je osvojio Turčin Ferit Kan Samli  sa 21,21 minuta, Rumun  Adrijan Zamfir je drugi sa 21,9 a treće mesto pripalo je Andreju Kovalkiucu (Moldavija) sa 21,59 minuta.
Stefan Stefanović reprezentativac čačanskog Borca zauzeo je peto mesto sa 22,07 a Luka Kotur iz beogradskog Partizana je deseti sa 22,55 minuta.
U kadetskoj trci protiv štoperice najbolji plasman ostvario je Dušan Rajović  iz Metalca sa 15,55  minuta na stazi od 11 km. Do bronze je bio kratak devet sekundi. Pobedio je Onur Balkan (Turska) sa 15,35, srebro je pripalo Valeriju Ivanovu (Bugarska) sa 15,43, a bronza  Vedat Koču (Tursak) 15,46.
Milanu Bogdanoviću  iz niškog Železničara MBN.
– Ovo nije disciplina gde smo konkurentni ni na  Balkanu kada je u pitanju oprema. Borisavljević je vozio običan bicikl i cele noći sam kopao po radionici da mu nađem potrebne dodatke i nastavke za guvernalu – kaže Radiše Čubrić koji je vodio juniorski tim, dok je o kadetima brinuo Branko Banović.-  Sa specijalnim biciklom, „progutao“ bi sigurno tu sekundu, a možda i više. Trudićemo se da u drumskoj trci ponovimo uspeh od prošle godine kada su naša tri junior osvojila tri prva mesta. Žao nam je što zbog protivljenja Makedonije i Turske nisu startovale po dve naše ekipe.
Drumska trka je u nedelju. Start je u 10 časova kod Metroa na Vidikovcu a cilj posle 88 km vožnje za juniore i 63,5 km za kadete, u Ripnju.
Organizatorima, BS Beograda pomogli su Sekretarijat za sport i omladinu Beograda i opštine Stari Grad i Vračar, generalni sponzor Itera (Rusija) kao i sponzori Vila Jelena, Holidej In, Salkano, Nelt, Fruvita, Metro, Avia, Lasta, Leonardo, Kika, Maruška, Aksiom, Beogradski vodovod i kanalizacija, Denstar, Auto moto savez Srbije i Dom zdravlja Dr Ristić. O bezbednosti brinula  sabraćajna policija MUP Srbije.
Učestvuju biciklisti iz  Albanije, Rumunije, Kipra, Bugarske, Turske, Moldavije, BiH, Makedonije i Srbije.

 

Povezana vest:  Ivan Stević o odluci UCI da mu zabrani da vozi na SP