borisavljevic_i_stefanovic_na_startu

Borisvljević oko 20. mesta na EŠ
 
Miloš Borisavljević juniorski reprezentativac kraljevačkog Metalca plasirao se oko 20. mesta na Šamionatu Evrope u holandskom Zelendu.
– Na veoma brzoj i tehnički zahtevoj stazi Miloš Borisavljević  je bio odličan, za neke naše uslove u kojima radimo i na koje smo navikli, to je sjajan plasman pogotovo jer je on izraziti brdaš, a ovo je bilo kao da voziš na tepsiji – kaže selektor Radiša Čubrić.-  Vozio je za svaku pohvalu, celu trku u prvih deset pozicija i na dva “ cepanja“ bio je u vodećim grupama. Na cilj je stigla grupa od desetak vozača sa prednošću od desetak sekundi ispred velike grupe gde su bili Borisavljević i Stefan Stefanović junior čačanskog Borca,  koji je takođe dobro vozio i završio oko 80. mesta. Stefanović je dobar sprinter ali je jako teško bilo izboriti se za poziciju u finišu. Mislim da je Borisavljević položio važan test i da, obzirom da je cele godine vozio odlično, može prijatno da nas iznenadi na Šampionatu sveta u Limburgu u septembru pogotovo jer je staza brdovita.
Čubrić je oduševljen odzivom, startovalo je tačno 200 juniora, a za trku u nedelju za vozače do 23 godine prijavljeno je 180 takmičara!
–  Nisam impresioniran organizacijom, Holanđani se nisu proslavili – dodao je Čubrić.- Očekujem da na stazi od 172 km u nedelju zabistaju Nikola Kozmara iz Partizana i Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog. Plaši me jedino put, uzak je, srećom danas u padovima niko nije ozbiljnije povređen. Nadam se lepom vremenu i u nedelju, juniori su imali sreće vozili su bez kiše i na 23 stepena…
Juniorsku trku pobedio je Austrijanac Aleksandar Vahter pretekavši Antoni Turžea (Francuska) i Davide Balerinija (Italija).
U trkama u kojima Srbija nije imala predstavnike  na hronometar postignuti su rezulati – vozači do 23 godine, 24 km: 1. Rasmus Kristian Kuade (Danska) 28,59 min, 2. Bob Jungels (Luksembrug) + 23, 3 .Oleksandr Golovaš (Ukrajina) + 32 itd. Ukupno 78 biciklista.
Juniorke, 14,8 km: 1. Karolina van de Zijden (Holandija) 19,52, 2. Ksenija Dobrinina (Rusija) + 8, 3. Lote Kopecki (Belgija) + 10 sekundi itd. Ukupno 39 juniorki.

 

Povezana vest:  Dve srpske selekcije na trci „Oko Grčke“