grac_es_planinski_bicklizam

Milica Rakić 42. na EŠ
 
Najbolji plasman drugog dana Šampionata Evrope u planinskom biciklizmu u kombinovanoj trci (poligon spretnosti i kros kantri) za najmlađi uzrast najbolji plasman imala je Milica Rakić koja je zauzela 42. mesto iako je hendikep kros kantri trku počela sa 4,20 minuta zaostatka  „zarađenih“ na poligonu spretnosti!
– Pokazala je da je veoma spremna i  nadamo da će se probiti u prvih 25 u maratonskom kros kantriju u četvrtak 16. avgusta – kaže selektor Nemanja Vajs.-  Veliki hedikep imao je Aleksandar Mijatović, koji je sa dva minuta minusa krenuo kao 80. a završio na 57. mestu. I on nam je uzdanica i očekujem da se plasira od 40. do 60. pozicije. Kasapović je, takođe, loše uradio poligon i imao je tri minuta zaostatka na startu. Probio se do 65. mesta, ali je mu je u drugom krugu otpala “kurbla“. U dobroj je formi i nadam se boljem rezultatu u nastavku takmičenja na kome učestvuje114 ekipa sa 342 takmičara i takmičarke iz 20 zemalja
Aleksandar Roman bio je 91, Milutin Zeljković 116. a Daniel Njiradi 122. Jelena Erić, supertalentovana kraljevačka biciklistkinja na žalost, zbog povrede
ručnog zgolba i šake nije startovala. Mlada Ojdana  Stanković  se razbolela, boli je stomak tako da nije učestovala u kombinovanoj kros kantri trci.
U tri srpske reprezentacije su – kategorija do 17 godina,  prvi tim: Jelena Erić, Aleksandar Roman i Milutin Zeljković, drugi tim: Milica Rakić, Daniel Njiradi, Filip Vučković, do 15 godina (samo jedna ekipa): Ojdana Stanković, Marko Kasapović i Aleksandar Mijatović.


 

Povezana vest:  Boks Hil nije naivno brdo!