SIMONOVIC

U Čačku u nedelju za bodove u svim trkama!
 
Biciklistički klub Borac iz Čačka organizovaće u nedelju 19. avgusta trke za Ligu Srbije u svim kategorijama! Prvobitno  je bilo planirano da se trka  seniora- elita ne boduje za ligu, ali pošto je dosta klubova otkazalo svoje trke, prihvaćeno je da se  bodovi u Čačku podele i eliti.
– Trka će se održati na dobro poznatoj stazi u selima Prijevor, Miokovci i Trbušani. Skup svih takmičara biće u centru Čačka, odakle se u zatvorenoj vožnji karavan seli na regionalni put Čačak -nPranjani i kod kafane “Kod Vlada” biće zvaničan start i cilj trke – kaže genrni skerat kluba borac Dragan Dostanić. – Prvi će startovati kadeti u 11 sati i voziće sedam krugova po   osam kilometra, ukupno 56 kilometra. Odmah za njima startovaće i mlađi kadeti u 11,05 časova i oni će voziti  32 km. Po završetku trke kadeta uslediće trka seniora, oko 12,30 časova i odmah za njima krenuće juniori u 12,35. Ove dve kategorije voziće 11 krugova u dužini od 88 kilometra.
U vreme održavanja trke od 11 do 15 časova, saobraćaj za ostale učesnike biće obustavljen na putnim pravcima Čačak – Pranjani do skretanja za Katriće, lokalni put ka Katrićima do skretanja za Prijevor, lokalni put Prijevor-Trbušani, gornji put.
– Kao domaćini nadamo se dobrim plasmanima naših vozača – dodao je Dostanić.- Posle održane četiri trke za Ligu Srbije, ekipa Borca u juniorskoj konkurenciji nalazi se na drugom mestu, dok je ekipa mlađih kadeta treća. U pojedinačnom plasmanu najviše se očekuje od juniora Stefana Stefanovića i Borisa Simonovića , koji su već pobeđivali na trkama Lige.
Prošle godine najbolji u eliti bio je Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, najbrži junior bio je Aleksa Veličković iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac), kod kadeta slavio je Borislav Simonocić iz čačanskog Borca, a kod mlađih kadeta Dario Nimčević iz Spartaka.

 

Povezana vest:  Der peti u generalnom posle dve etape trke „Oko Trakije“ u Turskoj