Milica_Rakic

Milica Rakić 35. u poslednjoj trci na EŠ
 
Mlada biciklistkinja BK Novi Sad Milica Rakić osvojila je 35. mesto u poslednjoj trci na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu u Gracu u Austriji  i na kraju je zauzela 50. mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji do 17 godina.. Na Šampionatu Evrope učestvovalo je 114 ekipa sa 342 takmičara i takmičarke iz 20 zemalja.
Lep plasman zabeležio je i Marko Kasapović (do 15 godina) koji je bio 49. dok je Aleksandar Mijatović bio 54.  ali je uspeo da na kraju osvoji 58. mesto u ukupnom plasmanu. U uzrastu do17 godina Aleksandar Roman iz Jednote (Šid) je  bio 88. i na kraju je 101.
– Poslednjeg dana vozili su olimpijski kros kantri po velikoj vrućini i čestitam svima na velikoj borbenosti – istakao je Nemanja Vajs, selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.- Ovo je bila dobra proba, čeka nas i Šampionat Balkana 16. septembra u Istanbulu i  ako je suditi po ovome što su pokazali u veoma jakoj konkurenciji, možemo da očekujemo dobre rezultate.
U kategoriji do 15 godina kod dečaka pobedio je Niklas Šehl (Nemačka), 58. je Aleksandar Mijatović, a 78. Marko Kasapović. Kod devojčica, prva je Ana Sajer (Nemačka), dok je Ojdana Stanković 44.
U konkurenciji devojčica do17. godina a Nađa Heigl (Austrija) osvojila je prvo  mesto, Milica Rakić je 50, a Jelena Erić 63.
Simon Andreasen (Danska) pobedio je u kategoriji dečaka do 17 godina, 101. je Aleksandar Roman, 114. Miodrag Zeljković, 117. Daniel Njiradi i 125. Filip Vučković.
U kategoriji  do 17 godina – prvi tim Srbije činili su  Jelena Erić, Aleksandar Roman i Milutin Zeljković, drugi tim: Milica Rakić, Daniel Njiradi, Filip Vučković i u kategoriji do 15 godina (samo jedna ekipa): Ojdana Stanković, Marko Kasapović i Aleksandar Mijatović.

 

Povezana vest:  Portugalski biciklista suspenedovan na 15 godina