lance-armstrong

Armstrong na egzibicionoj trci
 
Američki biciklista Lens Armstrong učestvovao je danas na egzibicionoj trci u Aspenu, samo dan pošto ga je Antidoping agencija SAD (USADA) doživotno suspendovala.
Armstrong se pojavio na startu 58 kilometara duge brdske trke „Moć četvorke“ (Power of Four) u Koloradu, gde se okupilo svega nekoliko navijača.
Upitan da li je spreman, Armstrong se nasmejao i rekao: „Nadam se… ovo će biti teško za sve nas“.
Sedmostruki pobednik Trke kroz Francusku sutra će učestvovati i na lokalnom maratonu.
Armstrongove pristalice su u velikom broju putem društvene mreže tviter podržale američkog biciklistu, dok je njegova fondacija za borbu protiv raka dobila 400 donacija vrednih 75.000 dolara na dan kada je on suspendovan.
USADA je navela da je odustajanjem Armstronga od pravne borbe on automatski suspendovan i da mu se ne priznaje nijedan rezultat posle 1. avgusta 1998. godine, uključujući i sedam pobeda na Tur de
Fransu, od 1999. do 2005. godine.
Armstrong je negirao da je koristio doping i ocenio da USADA „lovi veštice“ bez ijednog dokaza protiv njega.
Organizatori trke saopštili su da neće da komentarišu situaciju dok se ne oglase nadležna tela, USADA i Međunarodna bicklistička unija (UCI).
USADA ima mandat samo za teritoriju SAD, dok titule na Turu teorijski pripadaju UCI, koja je početkom avgusta osudila „grubo kršenje pravila“ u istrazi protiv Armstronga i zatražila da slučaj preuzme
nezavisno telo.

 

Povezana vest:  U subotu 17. klasik „Beograd – Čačak“ u nedelju druga trka „Dolinom vekova“, obe za Ligu Srbije