Trka Trofej sajamskih gradova 1

Nastavak trke sajamskih gradova
 
Drugi deo tradicionalne 13. međunarodne juniorske biciklističke trke ,,Trofej sajamskih gradova“ održaće se sutra u Novom Sadu na kružnoj stazi oko Petrovaradinske tvrđave.
Staza će biti dugačka 4,2 kilometra, a juniori će voziti 25 krugova.
U okviru ,,Trofeja sajamskih gradova“, koji će se bodovati za Ligu Srbije, voziće se još dve trke. Kadeti, uzrasta 15 i 16 godina voziće nešto kraću stazu, dok će veterani i rekreativci u trci mastersa voziti 10 krugova.
,,Očekujemo da će na trci učestovati oko 60 vozača iz zemlje i inostranstva. Za sada sigurno dolaze mladi vozači iz Mađarske i Hrvatske, a na startu očekujemo bicikliste iz Slovenije, Bugarske i Slovačke“, rekao je direktor i organizator trke Nebojša Subić.
,,Trka će zapravo biti nastavak manifestacije koja je održana 19. maja. Naime, tada zbog izbora nije bilo moguće organizovati drugi deo trke, pa ćemo tako sutra završiti našu tradicionalnu manifestaciju, koja će istovremeno biti i uvod za trku ,,Kroz Vojvodinu“, koja je planirana za 21. i 22. septembar“, objasnio je Subić.
Trka se u organizaciji BK Velo iz Novog Sada organizuje pod pokroviteljstvom grada Novog Sada i označena je od velikog značaja za ,,prestonicu“ Vojvodine.

   

Povezana vest:  Kvartet juri treće pobede!