matic_branislav_prvak_srbije_za_masterseMatiću bela majica za pobedu u ciklo krosu na Dunavskom kupu

Biciklista novosadskog Fanatika Branislav Matić, pobedio je i u drugoj trci Dunavskog kupa u disciplini ciklo kros na stazi u Studentskom parku u Novom Sadu i tako mu je pripala bela majica namenjena pobedniku u generalnom plasmanu ciklo krosa! Ovo mu je treća pobeda u sezoni. Uz dva trijumfa u Dunavskom kupu, slavio je i u prvoj trci „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu u januaru u Novom Sadu.
Po divnom vrmenu, prvog dana proleća, Matić je zabeležio na stazi od 17,6 km vreme 38,16 minuta. Pretekao je Milovana Grujičića iz Vojvodine koji je imao vreme 38,21 i Ivana Davosira a iz Fanatika sa vremenom 39,31 minut. Najbolji u konkurenciji veterana bio je Hajrudin Trle iz Tuzle sa vremenom 43,31. Drugo mesto zauzeo je Aleksandar Markov (Elit, Novi Sad) sa 44,20 dok je treći sa krugom zaostatka bio Mihajlo Vidaković iz Vojvodine.
Među 42 učesnika bili su i poletarci (vozači ispdo 13 godina) među njima i gosti iz Vinkovaca i Tuzle. Na stazi od 3,2 km u prvoj trci „Malog Dunavskog kupa“, poebdio je Aleksandar Radivojević iz baljevskog Bobe ispred Slaviše Senića (OŠ „Sremski front“, Šid) i Zvonimira Zadra iz Sokola (Vinkovci).

Povezana vest:  Bitka za šampionske titule u Subotici