IMG_3748_detalj_sa_starta
Slab rezultat srpski vozači u trećoj etapi trke ,,Oko Bugarske“

U trećoj etapi 62.  međunarodne biciklističke trke ,,Oko Bugarske“ srpski vozači se nisu proslavili, ali nisu ni razočarali.
Najbolje plasirani takmičar Srbije bio je Žolt Der, koji je zauzeo 24. mesto u etapi od Trojana do Gabrova u dužini od 97 km. Der je na cilj, kao najveći deo karavana od 95 vozača, stigao u vremenu pobednika etape Armana Kamiševa iz Kazahstana – 2:13,13.
Drugo mesto u etapi zauzeo je Erik Mohl iz Nemačke, a treći je bio Vjaćeslav Kuznjecov iz Rusije. Zanimljivo je da je čak 73 takmičara imalo isto vreme kao i pobednik etape.
U generalnom plasmanu vodi Sergej Pomašnikov iz Rusije, koji ima pet sekundi bolje vreme od drugoplasiranog Nikite Umerbekova iz Kazastana.
Najbolje plasirani Srbin u generalnom plasmanu je Dejan Marić, koji ima sedam minut i tri sekudne slabije vreme od nosioca žute majice.
,,Naši biciklisti su u ovoj etapi vozili agresivnije, nego prethodna dva dana. To, ipak, nije bilo dovoljno da se postigne bolje vreme. Nikola Kozomara i Dejan Marić su pokušali sa begom, ali su bili brzo uhvaćeni“, rekao je nakon trke selektor Dragiša Čubrić.
Plasman srpskih biciklista u 3. etapi:
24. Žolt Der, 28. Nikola Zekavica, 30. Dejan Marić, 63. Jovan Zekavica, 73.Nebojša Jovanović (svi u vremenu pobednika etape), 78. Marko Stankovi, 79. Marko Danilović.
Sutra se vozi 4. etapa od Gabrova do Trjavna, koja će biti dugačka 113 km.

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU 2011, Šlek progutao pčelu ili osu tokom etape