vrecer_motovunDer 41. u drugoj etapi, Hasanović pao na Istarskom proleću pre uspona na Motovun

Žolt Der reprezentativac Srbije, bio je naš najbolje plasirani vozač i u drugoj etapi trke „Istarsko proleće“ voženoj od Vrsara do Motovuna u Istri zauzevši 41. mesto sa 1,57 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Slovenca Roberta Vrečera iz Perutnine. 
Vrečer, kome je ovo druga pobeda (trijumfovao je u prologu) obukao je žutu majicu i nosiće je u trećoj, poslednjoj, etapi od Pazina do Zelene lagune od 141 km u nedelju 21. marta. 
U drugoj etapi vozilo se veoma borbeno, sa dosta begova ali ni jedan nije bio uspešan. Sve se rešilo na usponu na Motovun dugačkom tri kilometra pod kockom. Vrečera su vozači Perutnine „dovukli“ do podnožja da bi, potom, sam povukao i solo prošao liniju cilja posle 3:46,26 časova vožnje (prosek 41,6 km na čas). Sa 21 sekundom zaostatka stigli su drugoplasirani i trećeplasirani Radoslav Rogina (Hrvatska, Loborika) i vozač sa ruskom licencom Rodrigez Argueles koji vozi za Kaćušu. 
Esad Hasanović srpski reprezentativac pao je u pred usponom na Motovun, u samoj završnici i dobro se ugruvao! Stegnutih zuba, ipak je završio etapu…
– Nije ništa, na sreću, slomio, ali je veliki znak pitanja da li će startovati u poslednjoj, trećoj, etapi – kaže selektor Radiša Čubrić. – Šteta što se našao u grupi od pet – šest bicklista koji su sleteli u livadu, jer je bio u odličnoj poziciji i kako su se, kasnije, stvari razvijale, mogao je da konkuriše za visok plasman. Pokušaćemo da u poslednjoj etapi pomognemo Deru da popravi poziciju generalnom plasmanu…
U drugoj etapi, 57. je bio Jovan Zekavica sa 1,57 minuta zaostatka a plasman ostalih srpskih biciklista je: 65. Marko Stanković + 2,22, 76. Predrag Prokić + 2,41, 105. Dragan Spasić +3,47, 133. Esad Hasanović + 8,13 minuta zaostatka.
U generalnom plasmanu Vrečer ima 25 skeudni prednosti u odnsu na Blaža Furdija (Slovenija, Sava) i Vilka Keldermana (Holandija, Rabobank). Žolt Der je na 35. poziciji sa 2,18 minuta slabijim vrmenom, a plsaman ostalih srpskih biciklisa je: 54. Zekavicva + 3,16, 79. Proki + 5,00, 81. Stanković + 5,05, 111. Spasić + 6,48, 132. Hasanović + 8,58 minuta. Srbija je 17. u konkurenciji 29 ekipa. Vodi Rabobank.

Povezana vest:  Posle Kontadora, CAS suspendovao i penzionisanog Ulriha