CRNOGORAC

Jovana Crnogorac 28. u Kini
 
Srpska reprezentativka u planinskom biciklizmu 20 – godišnja Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) osvojila je 18. mesto u kategoriji elita u trci C 1 kategorije „Gujang trofej“ u Kini sa 14,12 minuta zaostatka u odnosu na pobednicu slovenačku biciklistkinju Blažu Klemenčič. Drugo mesto osvojila je Eva Lehner (Italija), a treće  Sara Koba (Švajcarska).
U muškoj trci za elitu, Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog je osvojio 33. mesto, a Aleksa Marić iz Crvene zvezde 43. u konkurenciji 50 biciklista.
Pobedio je Fabijan Giger (Švajcaska) ispred zemljaka  Martina Gajana i Masima Marota (Francuska).
– Domaćini  iz kineskog saveza na čiji smo poziv došli u Kinu i organizacionog tima su bili izvnaredni i zahvaljujmo se na sjajnom gostoprimstvu i ujedno čestitamo na odličnoj organizaciji trka – kaže selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs.- Ovo je za nas u svakom pogledu bilo dragoceno iskustvo. Konkurencija u trkama bila je veoma dobra.
Prvog dana, Jovana Crnogorac zauzela je 10. mesto u disciplini kros kantri  na kružnoj stazi. Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog  i Aleksa Marić iz Crvene zvezde su na polovini trke imali preko dva minuta zaostatka i u tom trenutku, na pozicijama oko 30. mesta su je i završili.
Povezana vest:  Stević 15. u prologu „Sibiu tura"