zlatibor_voznja_(6)

Diplomatski kor u bicklističkom karavanu na Zlatiboru
 
Brojni predstavnici diplomatskog  kora, pasionirani ljubitelji biciklizma, rekreativci i članovi tima „Trka kroz Srbiju“ okupili su se za vikend na Zlatobru da bi uživali u  vožnji na dva točka prekrasnim predelima srpske planinske lepotice.
Akcija „Biciklom po Zlatiboru“ počela je kod jezera, kao deo  projekta UNDP Biciklističke diplomatije u organizaciji UNDP, Opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, Skijališta Srbije, Trke „Kroz Srbiju“, Univerziteta Singidunum i „Koka kole. Učesnici su prevezli  40 km, od centra Zlatibora do Semengnjeva, planinskim stazama i nazad.
zlatibor_voznja_(1) 
Predvodio ih je stalni predstavnikom UN u Srbiji Vilijam Infante, koji je pred početak ture rekao:
– Divno je što smo na Zlatiboru, sa našim prijateljima, predstavnicima opština, Turističke organizacije Zlatibora, Skijališta Srbije koji su podržali našu drugu akciju u okviru projekta Diplomatija na biciklima. Cilj akcije je da spajamo ljude i da upoznamo i druge krajeve Srbije. Ali, najvažnije je da promovišemo zdrav život, uživamo u prirodi, predstavimo turističke mogućnosti regiona i nadamo se da će to otvoriti nova radna mesta u Srbiji. I, naravno, da se lepo provedemo.
Učesnici ture su imali priliku da među prvima probaju stazu na  Torniku za sve ljubitelje planinskog biciklizma, gde je organizovan i koktel Skijališta Srbije kome su prisustvovali pored diplomatskog kora i učesnika, predstavnici lokalnih vlasti i državni zvaničnici.
Povezana vest:  Za titule 21. i 22. juna na Beranovcu