JELENA_ERIC_2 

Jelena Erić 42. u Belgiji
 
Mlada kraljevačka biciklistkinja Jelena Erić (17 godina) osvojila je 42. mesto u trci kategorije C 1 u ciklo krosu u belgijskom mestu Loenhut.
Erićeva je pre nekoliko dana vozila kao gost u belgijskom timu Malbotek na Svetskom kupu u Zolderu i prvi put u istoriji srpski biciklizam je imao predstavnicu u ovom elitnom takmičenju. Osvojila 48. mesto.
– Menadžer ekipe Malbotek Patrik Turlenik, oduševljen je kako se Jelena Erić snašla u veoma jakoj konkutrnciji – kaže Radiša Čubrić, njen trener u Metalcu iz Kraljeva.- Imala je posle Svetskog kupa samo dva dana treninga i uspela je da završi trku na veoma teškoj stazi sa mnogo blata. Njegova je ocena da uz dobar rad i program Etićeva može dogodine među 30 u svakoj trci, a u juniorskim trkama i među deset.  Imala je problem i sa sprintericom, odvalio joj se blokej tako da joj je i to otežalo trku.
Erićeva će do Nove godine voziti još nekoliko ciklo kros trka u Belgiji. U 2013. će na nekim drumskim trkama u majicama ovog tima startovati i Miloš Borisavljević iz Metalca i Nikola Kozomara iz Partizana.
U Loenhutu je startovalo 60 takmičarki a 49 je završilo trku. Pobedila je  Sane Kant (Belgija) koje je u Svetskom kupu u Zolderu osvojila treće mesto. U sprintu je trijumfovala ispred Niki Haris (Velika Britanija) dok je treće mesto pripalo Katarini Naš iz Češke sa 12 sekunri zaostatka.
Jelena Erić je ove sezone osvojila šampionske titule u apsolutnoj konkurenciji (seniorke i juniorke) na Prvenstvima Srbije – brdskom i kriterijumu, a bila je druga u drumskoj trci.
Osvojila je i vicešapionsku titulu na Prvenstvu Balkana u planinskom biciklizmu i bila je šampionka Srbije za juniorke u planinskom biciklizmu.
Povezana vest:  Nikola Stefanović pobedio u trci u Kruševcu