ivan stevic 3Stević i Kozomara u OBK Beogradu

 

Ivan Stević srpski olimpijac koji je u decembru prošle godine potpisao za rumunski profesionalni tim Tusnad, na domaćim trkama za Ligu Srbije i šampionata, voziće u dresu matičnog kluba OBK Beograda u kome je pre više od decenije i po počeo karijeru!

Kao drugo veliko ime u novoj seniorskoj ekipi pominje se Nikola Kozomara mladi vozač Partizana, ali je kod njega prvo mora da se reše zahtevi za obeštećenje.

Povezana vest:  Stević drugi u prvoj etapi "Obikolke"

– OBK Beograd je posle više od decenije formirao seniorski tim  i to nas sve raduje – kaže Aleksandar Šuki Milenković, olimpijac OBK Beograda i jedini srpski sportista koji je u tri različita sporta (biciklizam, smučarsko trčanje i biatlon učestvovao na olimpijskim igrama) koji će sa ocem Tomom, iskusnim trenerom voditi tim u prvom periodu.- Dolazi nam i Filip Pavlović iz Partizana nekada sjajan juniorski reprezentativac, Stefan Ivković iz Crvene zvezde a od naših vozala aktivirali su se Aleksandar Kalajdžić i Dejan Paunović.

Povezana vest:  Hasanović osmi u trećoj etapi trke „Oko Galipolja“ i deseti u generalnom plasmanu

U prvoj godini, neće biti preambicioznih ciljeva i nerealnih očekivanja:

– Ekipa će imati dobar program učestvovaćemo na svim domaćim trkama i na prvenstvima Srbije, ali ćemo se potruditi, jer i moj otac i ja imamo dobre veze u okolnim zemljama, da obezbedimo pozive i za trke u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj… Jedan od zadataka je i da angažujemo trenera i to što pre, a da se mi posvetimo  obezbeđivanju bicikala i druge opreme.

Povezana vest:  Čačanima dve, Kraljevčanima jedna titula u trci Lige Srbije u Čačku

Povratak OBK Beograda u seniorsku konkurenciju učiniće novu sezonu u Srbiji interesantnijom jer se  proširio spisak ekipa, uz čačanski Borac, kraljevački Metalac, kragujevački Radnički, niški Železničar MBN, As iz Apatina… koji imaju dobre timove.