crnogorac 2013

Đurđić i Crnogorac odbranili titule

Bojan Đurđić, (Radnički, Kragujevac) i Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) odbranili su titule u kategoriji elita na Šampionatu Srbije u ciklu krosu koji je uspešno na veoma atraktivnoj i zahtevnoj stazi kod stadiona crno – belih organizovao Biciklistički klub Partizan.
Prošle godine najbolji junior Miloš Borisavljević iz CCN Metalca okitio se ove godine titulom u kategoriji do 23 godine. Najbolja juniorka bila je Jelena Erić (CCN Metalac, Kraljevo) a organizator, BK Partizan, radovao se jer su njegovi mladi biciklisti osvojili tri titule – Aleksandar Mitić kod juniora, Andrej Galović u kategoriji kadeta i Dušan Veselinović u trci mlađih kadeta.
– Lepo je kada počneš sezonu pobedom – rekao je novi – stari šampion Bojan Đurđić, najbolji srpski biciklista u planinskom biciklizmu. – Bilo je dosta hladno, tako da sam posle nekoliko krugova osetio da mi je hladan vazduh „spržio“ pluća i tu sam počeo da gubim prednost u odnosu na Jovanovića iz Progresiva. – Međutim, do kraja trke sam se stabilizovao i sačuvao dosta veliku razliku. Idemo dalje, ovo je lep podstrek za mene ali i za ostale vozače Radničkog.
Jovana Crnogorac, najuspešnija srpska biciklistkinja u planinskom biciklizmu, od starta je odmakla rivalkama, a u finišu trka bodrila je i baka:
– Nikad ne obraćam paćžnju kolika je razlika u odnosu na drugoplasiranu, uvek se trudim da pružim maksimum. Lepo je što sam odbranila titulu, a nadam se da će do kraja sezone biti još uspeha.
Organizaciju su pomogli Opština Stari grad i „Mesara Đurđević“, a trofej su uručili Dragan Dostanić predsednik BSS, Nemanja Vajs selektor za planinski biciklizam, Saša Gajičić selektor juniora, Bata Uskoković predsednik Partizana, Đorđe Mirčić direktor Planet bajka i nekadašnji biciklista Partizana, kao i direktori crno belih Branko Banović i Dušan Banović.
Učestvovalo je ukupno 78 biciklista i biciklistkinja, 20 u eliti, 19 juniora, 18 kadeta, devet žena i 12 mlađih kadeta.
Prošle godine u Šidu slavili su Bojan Đurđić (Radnički) u eliti, Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) u eliti za dame, Aleksa Marić (Crvena zvezda) do 23 godine, Miloš Borisavljević (Metalac) u juniorskoj trci, Milica Rakić (BK Novi Sad) u kod juniorki, Aleksandar Roman (Jednota, Šid) u trci kadeta i Marko Kasapović (BK Novi Sad) u nadmetanju mlađih kadeta.
Rezultati, Prvenstvo Srbije u ciklo krosu – elita, muškarci (50 minuta): 1. Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) 48 minuta, 2. Ivan Jovanović (Progresiv) + 26 sekunde, 3. Boris Popović (Ris sajakling) +1,58 minuta, 4. Igor Jemcov (Progresiv) + 3 minuta, 5. Miloš Borisavljević (CCN Metalac) + 3,06, 6. Aleksa Marić (Crvena zvezda) + 3,26 itd.
Do 23 godine: 1. Miloš Borisavljević (CCN Metalac), 2. Aleksa Marić (Crvena zvezda), 3. Nemnja Armuš (Partizan).
Žene, elita: 1. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), 2. Jelena Erić (CCN Metalac), 3. Milica Rakić (BK Novi Sad) itd.
Juniorke: 1. Jelena Erić (CCN Metalac), 2. Milica Rakić (BK Novi Sad), 3. Violeta Trifković (Jednota, Šid).
Juniori: 1. Aleksandar Mitić (Partizan), 2. Danilo Milošević (Partizan), 3. Aleksandar Roman (Jednota), 3. Vladimir Polić (Crvena zvezda), 5. Luka Kotur (Partizan) itd.
Kedeti: 1. Andrej Galović (Partizan), 2. Marko Kasapović (BK Novi Sad), 3. Dušan Rajović (CCN Metalac) itd.
Mlađi kadeti: 1. Dušan Veselinović (Partizan), 2. Andrija Joksimović (Partizan), 3. Veljko Stojnić (S tim Sombor) itd.

Povezana vest:  Stević, Kasa, Zekavica, Veličković, Borisavljević i Stevanović na SP