borisavljevic trener melboteka i kasa

Čubrić vodi u Igalo

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, povešće iduće sedmice grupu najboljih srpskih biciklista na pripreme na Jadran u Igalo i ostaće do 20. februara.
– Na priremama će biti već provereni asovi Esad Hasanović, Nebojša Jovanović, Marko Stanković…ali ova sezona će biti prilika za afirmaciju nekoliko mladih biciklista pre svih Dejana Marića, Nikole Kozomare, Đorđa Stevanovića i Jovana Zekavice koji se vratio u Sbriju posle godinu dana u SAD – kaže Čubrić.- Naravno, računam za reprezentativne akcije i na Gabora Kasu i Miloša Borisavljevića koji su već na pripremama sa belgijskom ekipom Melbotek u blizini Alikantea u Španiji. Baza Stevićeve ekipe, rumunskog Tusnada, je takođe u tom regionu tako da će tri naša reprezentativca imati odličan program. Kasa, koji je, kao i Stević, ostao bez ekipe posle gašenja Salkana, je na preporuku mog dobrog prijatelja nekadašnjeg profesionalca Niko Matana dobio angažman u Melboteku umesto Kozomare koji je odlučio da vozi za OBK Beograd.
Čubrić je istakao da sa Borisavljevićem i Kasom, Srbije „otvara“ novi biciklistički region za svoje vozače i da je veoma važno da se dobro pokažu.
– Biciklizam u Belgiji je posle fudbala drugi sport. Kasa i Borisavljljvić provešće skoro četiri meseca u Belgiji sa odličnim programom trka i potom se vraćaju u Sebiju, jer računam na njih na nekoliko važnih trka – Balkanijadu na trci „Beograd – Čačak“ 11. maja, trku „Kroz Srbiju“ od 11. do 16. juna, potom od 20. do 30. juna za Mediteranske igre u Turskoj, zatim Prvenstvo Evrope u julu u Češkoj i na kraju Šampionata sveta u septembru u Italiji. Imamo širok krug biciklista koji će konkurisati za reprezentaciju i dosta trka, svako će doboti priliku, ali mora za reprezentativnu majicu i da se izbori – naglasio je Čubrić.

Povezana vest:  MOK: Nejasna situacija oko Armstrongove medalje