ccn metalac u pustinji izraela

„Trofej Umaga“ prvi ispit

Selektor muške reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je šestoricu vozača koji će startovati na trci „Trofej Umaga“ 6. marta, prvoj u novoj sezoni.
Voziće Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac), Esad Hasanović i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac) i Marko Stanković (CCN Metalac, Kraljevo).
– Održali smo kontrolni trening putevima Guče i Jelice i vozači su u dobroj formi. Iskoristili su svaki lep dan za trening – kaže Čubrić.- U stručnom štabu su i mehaničar Boža Jovanović i fizioterapuet Nemanja Arsenijević.
Čubrića raduju i dobri rezultati dvojice mladih reprezentativaca Gabora Kase i Miloša Borisavljevića u Belgiji:
– U majicama belgijskog Melboteka, vozili su veoma jak klasik „Brisel – Zeperen“ i Kasa je završio na visokom 40. mestu. Borisavljević je pao, na sreću samo se ugruvao. Pričali smo i upzorio sam ga da su u Belgiji trke brze i opasne i da mora da pazi, srčan je i mlad, proradi adrenalin… Imaće mnogo takih trka da se prekali, a svaki početak je težak.
Lepe vesti stigle su i sa trke u Izraela, gde je od vođstvom predsednika kluba Rajka Čubrića ekipa CCN Metalca u kombinovanom sastavu uspešno završila trku „Oko Arada“.
– Osvojili su peto mesto od 18 ekipa. Najbolji pojedinačni plasman imao je Holanđanin u majici CCN Metalca Vouter de Grot na 12. mestu u ukupnom poretku, dok je Kraljevčanin Vulićević bio 76. U celini, lep početak sezone i nadam se dobrim vestima i iz Istre – dodao je Čubrić.
Turneja u Istri počinje 6. marta „Trofejom Umaga“, nastavlja se 10. marta „Trofejom Poreča“ takođe u kategoriji 1.2 i na kraju je od 14. do 17. marta etapna trka u kategoriji 2.2 „Istarsko proleće“.
U ekipi Tusnad na trkama u Istri start0vaće i Ivan Stević.

Povezana vest:  Čubrić odabrao osmorku za trku u Trstu, šansa Dejanu Mariću