druga pobeda jovana u sredini u izraeluI druga pobeda Jovane Crnogorac u Izraelu

Jovana Crnogorac, reprezentativka u planinskom biciklizmu BK Novi Sad, koja ove sezone vozi u majici britanske ekipe „Oranž manki“ u dva dana dva puta je pobedila u Izraelu na trkama u kategoriji C 2 i ponovo osvojila 30 svetskih bodova!
Trka je održana u Mišmar Haemeku, kao i prva u petak, ali na nešto izmenjenoj stazi i Jovana Crnogorac (21 godina) je pretekla Anu Konovalovu i Elenu Gogolevu (obe Rusija).
– Čini mi se da je u drugoj trci lakše pobedila – kaže Nemanja Vajs selektor srpske reprezentacije u planinskom biciklizmu i trener BK Novi Sad.- Krenula je svojim tempom i na kraju startnog kruga imala je oko 20 sekundi prednosti. Posle prvog kruga razlika je bila minut a na kraju trke ponovo ubedljiva četiri minuta! Najvažnije je da se nije „pokidala“ jer je vozila svoj ritam i ostaje sveža za naredne trke, od kojih je prva već u Malotu u subotu 16. marta. U posdnjoj nedelji čekaju nas još dva jako teške trke 22. marta u Haifi i potm 23. marta u Misgavu čime bismo završili „izraelsku turneju“ i nadam se da ćemo ispuniti plan da osvojimo preko 100 svetskih bodova.
Jovana Crnogorac je ovako opisala drugu pobedu u Izraelu:
– Pre početka mi je bilo muka, verovatno od vode, još se nisam navikla na njihovu vodu iako pijem flaširanu, ali je moguće da je i od hrane. Dosta su mi pomogle trke na Kipru jer sam se došla u Izrael dobro pripremljena i čini mi se da sam u drugoj tric lakše došla do pobede. – Od starta sam vozila svoj tempo i vrlo brzo napravila razliku. Osećala sam se moćno na spustu i zaboravila sam na bol u stomaku. Bilo je vruće, oko 30stepeni pa trka nije bila laka. Srećna sam što sam uzela novih 30 bodova i sa nestrpljenjem čekam 12. mart kada će biti objavljena nova rang lista UCI jer sam već u ovoj sezoni upisala 120 bodova, 60 na dve trke na Kipru i 60 u Izraelu. Očekuje me teška nedelja treninga, pripremamo se za poslednju nedelju turneje i najvažniju trku u Misgavu prve kategorije.
Jovana Crnogorac je trenutno 54. na svetskoj rang listi sa 456 bodova. Sa novih 120 bodova ući će među 40 što je najbolji plasman u istoriji srpskog biciklizma.

Povezana vest:  Vinokurovu zlatno odličje, Stević 54, Kasa 114