druga trka novi sad 4Božo Ristić obukao belu majicu

Božo Ristić, biciklista beogradskog Progresiva obukao je posle dve trke belu majcu „Dunavskog kupa“ namenjenu pobedniku u ciklo krosu u najvećem nadmetanjeu ametera, mastersa i rekreativaca u regionu.
Ristić je slavio ubedljivo u drugoj trci u ciklo krosu u Studentskom parku u Novom Sadu na stazi od 16,5 km sa vremenom 42,49 minuta, ispred Slobodna Radovanovića koji je zabeležio vreme 44 minuta i Miloša Harvilčaka (obojica Jednota, Šid) koji je imao vreme 45,05 minuta. Aleksandar Mirković iz novosadskog Fanatika stigao je četvrti, a Miloš Raonić i Jednote peti. Šesto i sedmo mesto pripalo je Slobodanu Simiću („Trka kroz Srbiju“) i Nenadu Anđeliću (Progresiv).
Ristić nosi belu majicu sa 88 bodova, prate ga Miloš Harvilčak sa 82 i Miloš Raonić sa 67 bodova. Mirković ima 63 na četvrtom, a Anđelić 53 boda na petom mestu. Zoran Živković, šampion Srbije u ciklo krosu za masterse iz kragujevačke Ciklomanije je šesti sa 50 bodova.
Od dama na 12. mestu je Violeta Trifković (Jednota) sa 42 boda, na 24. mestu sa 23 boda je naša najbolja biciklistkinja na drumu svih vremena Eva Hatala predsednik kluba organizator Dunavskog kupa novosadskog Elita.
U generalnom plasmanu ekipa vodi Jednota iz Šida sa 360 bodova, ispred Progresiva sa 251 i novosadske Vojvodine sa 158 bodova. Novosadski Elit je četvrti sa 129, a Fantik peti sa 74 boda. Šesto mesto pripada timu „Trka kroz Srbiju“ sa 58 bodova. Ukupno je rangirano 12 ekipa
„Dunavski kup“, koji ove godine ima 26 trka i finalnu 6. oktobra, organizuje novosadski klub Elit. U sponzorskom pulu i klubu prijatelja „Dunavskog kupa“ su Ciklomanija internacional, Vitalikum, Zlatara „Tarjan“, „Kros roud“, Studio „Panta rei“, Cubi, Grad Novi Sad, Novosadski sajam, BSS, BSV, Novosadski maraton, TO Novog Sada, Ciklo svet Srbija, JP Put (Novi Sad), NS.elektronika (Novi Sad) i drugi.
Naredne dve trke su 14. aprila u Sremskim Karlovcima (drumske).

Povezana vest:  Stanković 71. u četvrtoj etapi u Italiji