JOVANA TRECA POBEDA 2Treća pobeda Jovane Crnogorac u Izraelu

Jovana Crnogorac reprezentativka BK Novi Sad u planinskom biciklizmu, treći put je, u majici britanskog tima „Oranž manki“ pobedila na dvonedeljnoj izraelskoj turneji, ovog puta u Haifi i trci C 2 kategorije. U četiri trke pela se uvek na pobedničko postolje, uz tri prva mesta ima i jedno drugo!
Slavila je ispred dobro poznatih rivalki, Ruskinja Gogoleve i Konovalove.
– Krenula je jako, na kraju prvog uspona imala je 15 sekundi prednosti. Opasno joj je na spustu pripretila Holanđanka Ane Terpstra 29. na svetskoj rang listi i sedma sa SP u Austriji prošle godine, ali se Jovana nije dala i na kraju prvog kruga imala je 40 sekundi prednosti – kaže Nemanja Vajs, trener Jovane Crnogorac u BK Novi Sad i selektor srpske reprezentacije u planinskom biciklizmu.- Terpstra je bila nervozna, forsirala je i pala, tako da je odustala. Na ulasku u poslednji krug, prednost Jovane Crnogorac u odnosu na Ruskinje bila je preko tri minuta!
Jovanu Crnogorac čeka u subotu 23. marta najveći izazov u Izraelu, trka u C 1 kategoriji u Mizgavu:
– Sugerisao sam joj na polovini staze da malo popusti, da sačuva noge za najvažniju trku – dodao je Vajs.- Staza u Haifi je takva da bukvalno nema mesta za predah a i organizatori su napravili dužu trku od šest krugova, umesto pet kako je uobičajeno. Zabaležila je vreme od 1:45 časova i vozila je odlično.
Staza je bila najveći problem Jovani Crnogorac:
– Osećala sam se dobro, ali sam imala probleme na tehničkim usponima jer je staza bila jako suva, iz kruga u krug se kamenje pomeralo i činilo se da uvek vozite po nekoj drugojačijoj stazi. Čula sam, potom, da je Holanđanka Terpstra odustala zbog pada i to me je nateralo da se koncentrišem, da idem na sigurno da i ja ne prođem kao ona. Sada je važno da se dobro oporavim, pobeda je upisana, novi bodovi su na mom kontu, ali čeka nas trka u Mizgavu, najteža do sada.
Prve dve pobede Jovana Crnogorac je zabeležila u Mišmak Hameku, da bi potom u Malotu bila druga. Trenutno je na svetskoj rang listi 41. u konkurenciji 690 biciklistkinja sa 527 poena što je najbolji plasman u istoriji u srpskom biciklizmu!

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU, Grajpel pobednik 10. etape, pretekao Kavendiša pred cilj