jovana crnogorac

Svilar: Novi Sad je ponosan na svoje sportiste

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je danas reprezentativku Srbije u biciklizmu Jovanu Crnogorac i kadetsku reprezentaciju u rukometu i tom prilikom istakao da je Novi Sad ponosan na svoje sportiste. 
On je čestitajući sportistima na ostvarenim uspesima rekao da je Novi Sad poznat kao sportski grad i da rezultati sportista doprinose lepšoj slici grada, a mladima šalju poruku da se borbenost, naporan rad i fer plej na kraju višestruko isplate.
-Veoma mi je drago što već u prvom kvartalu ove godine imamo puno razloga da budemo ponosni na naše sportiste, koji su na takmičenjima širom sveta ostvarenim rezultatima na najlepši način reprezentovali naš grad – rekao je Svilar.
Crnogorac, članica kluba Novi Sad, je u dresu Mauntingbajk (MTB) reprezentacije Srbije ostvarila četiri pobede i osvojila jedno drugo mesto u okviru tronedeljne turneje u Izrealu. Krajem prošle godine bila je plasirana na 54. mesto svetske rang liste i zauzimala je 8. mesto za vozače do 23. godine. Na prvoj sledećoj svetskoj rang listi, koja izlazi u utorak 2. aprila, Jovana će biti pozicionirana između 30. i 35. mesta, što je najbolji rezultat u istroji srpskog biciklizma.
Pred njom je takmičenje na Svetskom kupu u Nemačkoj i Češkoj Republici, kao i najbitniji zadatak za naredni period, a to je ispunjenje norme za Olimpijske igre u Riu 2016. godine.
Uspešna saradnja gradova pobratima Dortmunda i Novog Sada nastavljena je učešćem kadetske reprezentacije Grada Novog Sada na 17. rukometnom turniru, održanom od 22. do 25. marta u Dortmundu. Muška reprezentacija je na tom turniru osvojila prvo mesto, dok je ženskoj selekciji pripalo 14. mesto. Na tom prestižnom turniru nastupilo je 79 ekipa iz Nemačke, Holandije i Srbije. 

Povezana vest:  Huligan bacio kesu s urinom na Kevendiša