maraton4

Đurđić pobednik velikog „Fruškogorskog maratona“

Bojan Đurđić (BK Radnički, Kragujevac), najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu pobedio je na velikom „Fruškogorskom maratonu“ koji je organizovao klub Fanatik iz Novog Sada uz pomoć biciklističkih radnji Fanatik, Kapriolo i Venera, dok su medijsku podršku pružili Studio MedenoNS, RTV i Radio 021.
Đurđić je trijumfovao na stazi od 81 km ispred Marka Popovića (BK Novi Sad) i Borisa Popovića (Ris sajkling, Novi Sad).
Najuspešnija biciklistkinja u velikom maratonu bila je Vanesa Durman (Fanatik), ponovivši, tako, uspeh iz 2010. kada je bila i prva bicikliskinja koja je završila veliki maraton.
Oliver Štrbac, takmičar Fanatika, pobedio je na stazi malog maratona od 56 kilometra ispred Mekedonca Zorana Šiškovskog (Skoplje), dok je Marko Bogdanović iz Ris sajklinga osvojio treće mesto. Štrbac je bio pobednik i 2009. 2010. u srednjem maratonu. Makedonka Aneta Anatovska (Enerdži – Skoplje) bila je najuspešnija na ovoj stazi ispred Beograđanki Jelene Popović i Jovane Vuković.
Mali maraton (32 km) pripao je Marku Manojloviću (Fanatik), drugi i treći bili su Srđan Glavonjić (Modriča, BiH) i Nikola Filipović (Ciklomanija Kragujevac). Biciklistkinja Jednote iz Šida Violeta Trifković slavila je ispred Hrvatice Ines Čuljat (Osijek) i Ane Milanov iz zrenjaninske Ciklomanije.
Na 21. „Fruškogorskom maratonu“ učestvovalo je 220 biciklista i biciklistkinja iz sedam zemalja.
Prošle i pretprošle godine pobedio je Belgijanac Vouter Klepe, ispred Borisa Popovića. Popović je 2009. i 2010. pobedio na velikom maratonu

Povezana vest:  Stević na kraju treći u Rumuniji