sasa gajicic desnoGajičić ima dvoje za Ejof

Saša Gajičić, naš proslavljeni biciklistički profesionalac, dvostruki pobedik trke „Kroz Srbiju“, sada selekor mlađih kategorija u BSS, vratio se sa trke „Velika nagrada Matoušeka“ u Češkoj na kojoj je vodio sedmoricu kadeta: Almira Hodžića (Novi Pazar), Jovana Jovanovića i Aleksu Radivojevića (Boba, Valjevo), Dimitrija Žarkovića Đolaia (Spartak), Aleksandra Petrovića iz Borca, Dušana Rajovića iz CCN Metalca i Nikolu Rosića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac). Gajičiću je u stručnom štabu asistirao Miloš Bukvić.
– Ovo je bila na neki način izborna trka za Ejof u Utrehtu u Holandiji od 14. do 19. jula. za koji smo od OKS dobili tri mesta, za dva dečaka i devojčicu – kaže Gajičić.- Suguran sam za dvoje, za Milicu Rakić iz BK Novi Sad i Dušana Rajovića iz CCN Metalca, dok je u najozbiljniji kandidat za treće mesto Dimitrije Žarkovićć Đolai iz subotičkog Spartaka. Spisak je još otvoren, ali na žalost, nemamo kadetskih trka kod nas, insistiraću kod klubova da se kadeti uključe u „Dunavski kup“ koji je trenuto mnogo jači od naše lige, da proverim još nekog vozača.
Gajičić ističe da je ekipa u Češkoj imala dosta pehova, da je Đolaiu pukao lanac u trećoj etapi, ali i da je Rajović pokazao odličnu formu. Pratio je i učinak juniora, koje je na omladinsku „Trku mira“ za Kup nacija u Češku vodio Miroljub Krstić iz Železničara MBN (Niš):
– Tešku trku završio je samo Dušan Kalaba iz Partizana, Luka Kotur, Danilo Milošević i Milan Bogdanović su odustali. I juniori imaju slab domaći program, tako da im ovakve trke mnogo znače da vide gde su u pravoj, svetskoj konkurenciji. Imaju potencijala, ali moraju mnogo više da rade. Okupićemo ih ponovo na pripremama pred trku Kupa nacija „Oko Luksemburga“ 6. i 7. jula i biće pripremna za juniorsko Prvenstvo Evrope u Češkoj od 18. do 20. jula – objasnio je Gajičić.
Juniorsku „Trku mira“ osvojio je Danac Pedersen. Pobedio i u poslednjoj, četvrtoj, etapi koju je Kalaba završio na 95. mestu sa 10,22 minuta zaostatka. U generalnom plasmanu drugi je bi Ouven (SAD), a treći Van der Pel (Holandija). Kalaba je u ukupnom poretku bio 96. sa 30,25 minuta slabijim vremenom od Pedersena.

Povezana vest:  Kontadoru dve godine suspenzije zbog dopinga