kozomara i zekavicaZa titule 21. i 22. juna na Beranovcu

Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije, obavestio je da će se Šampionati Srbije u vožnji na hronometar i drumskoj trci održati 21. i 22. juna na autodromu Beranovac kod Kraljeva.
– Imali smmo određenih problema zbog kratkog roka da obezbedimo saglasnost za korišćenje autodroma, ali je sve završeno i poslaćemo propozicije klubovima – istakao je Gajičić.- U kategoriji elita, srpski biciklisti su poslednju proveru pred borbe za titule imali na trci „Kroz Srbiju“ završenoj u nedelju, dok su mlađe kategorije u Šidu vozile trke Lige Srbije koje su im, siguran sam, koristile za sagledavanje forme… „Mediteranci“, Gabor Kasa iz Spartaka, Jovan Zekavica i Marko Danilović iz Boraca i Miloš Borisavljević iz CCN Metalaca koji sa selektorom Radišom Čubrićem putuju u Tursku 23. juna, takođe će startovati na Beranovcu.
Prošle godine na Šampionatu Srbije u Čačku, u kategoriji elita na hronometar slavio je Ivan Stević ispred Nikole Kozomare i Esada Hasanovića. Kozomara je bio i najbolji do 23 godine. Juniorsku titulu poneo je Miloš Borisavljević, najbolja dama bila je Jovana Crnogorac, a najuspešniji kadet Milan Blagojević.
U drumskoj trci slavio je Nikola Kozomara u obe kategorije – elita i do 23 godine. U eliti drugi je bio Goran Šmelcerović a treći Đorđe Stevanović. Miloš Borisavljević bio je nabrži junior, Jovana Crnogorac najuspešnija seniorka u eliti, dok se Milan Blagojević okitio kadetskim zlatom. Almin Hodžić iz Trnave (Novi Pazar) bio je najbrži mlađi kadet. Milica Rakić bila je nauspešnija kadetkinja.

Povezana vest:  Profesor Taljari: Pantani nije ubijen