Cadel-Stage 19

Evans: Ja sam dokaz da je moguće pobediti bez dopinga

Pobednik Tur de Fransa 2011. Australijanac Kadel Evans odbacio je danas tvrdnje Lensa Armstronga da je nemoguće pobediti na toj trci bez dopinga.
-Mislim upravo suprotno. U stvari, ja sam dokaz da to što je on rekao nije istina – kazao je Evans dan uoči starta 100. Tur de Fransa.
Armstrong je danas izjavio da smatra da je nemoguće pobediti na Tur de Fransu bez korišćenja nedozvoljenih sredstava. Evansov timski kolega Belgijanac Filip Žilber rekao je da „izjave kao što su Armstrongova prodaju novine“.
-Da mediji nisu reagovali na tu izjavu, ne bi bilo problema. Ali, to prodaje novine. Što se nas tiče, mi smo fokusirani na Tur – rekao je Žilber.
Armstrong je na pitanje novinara „Le monda“ da i je moguće pobediti bez dopinga izjavio da to zavisi od trke do trke.
-Tur de Frans? Ne. Nije moguće ostvariti pobedu na toj trci, jer se radi o izuzetno iscrpljujućem takmičenju u kojem glavnu ulogu igra kiseonik. Primera radi, eritropoetin neće pomoći sprinteru na 100 metara, ali će biti odlucujući za onoga ko trči na 10.000 – rekao je Arstromng, koji je doživotno suspendovan u oktobru zbog dopinga i oduzeto mu je sedam titula pobednika Tur de Fransa osvojenih od 1999. do 2005. godine.

Povezana vest:  Bredli Vigins završio karijeru