Trofej Stara planina 3Belgijanac Volter Klepe pobednik trke za trofej Stara Planina

Belgijski biciklista, Volter Klepe pobednik je tradicionalne trke za Cross country LIGU Srbije u okviru manifestacije MTB Serbia Open, na Staroj planini. Drugo mesto zauzeo je Marko Popović, dok je trećeplasirani takmičar Ivan Jovanović. U ženskoj kategoriji pobednica trke je Ivana Kostić, a Jovana Crnogorac zauzela je drugo mesto.
Osim trofeja, pobednik trke sa Stare planine poneće i veoma pozitivne utiske o celokupnoj organizaciji događaja i odličnom smeštaju.
-Iako uglavnom vozim samo maratone, zbog dobre organizacije domaćina, svaki put se rado odazovem pozivu da dođem i učestvujem u Cross country trci u Srbiji. Priroda na planini mi se veoma dopada, a Falkensteiner Hotel Stara Planina pružio mi je sve što mi je potrebno za pravi odmor pre i posle trke -rekao je Volter Klepe.
Takmičenje, koje je zvanično podržalo Ministarstvo Omladine i Sporta, organizovano je četvrti put za redom na najlepšoj planini u našoj zemlji i okupilo je više od 80 takmičara.
Trka je bila održana u nekoliko kategorija za muškarce i žene. Takmičarske kategorije bile su mlađi kadeti (sa više od 30 učesnika), kadeti (20), juniori (20), seniori (30), kao i Masters kategorija podeljena po starosnim grupama.
Trkačka staza prilagođena je najvišim standardima svetske biciklističke unije UCI, a neki od naših najboljih takmičara, koji su prvi imali priliku da je isprobaju bili su Bojan Đurić, Marko Popović, Aleksa Marić i Oliver Štrbac.
Inače, takmičenje MTB Serbia Open je u zvaničnom kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, kao i u Međunarodnom kalendaru Balkanske i Svetske biciklističke federacije.
Tokom dvodnevnog boravka na planini, takmičari su imali priliku da uživaju u raznovrsnim sadržajima Falkensteiner Hotela Stara Planina. Gostima su na raspolaganju bili veliki bazen na otvorenom sa toplom vodom, sauna i parno kupatilo, kao i teretana za one koji su želeli da ostanu u najboljoj formi do trke.
Inače, za sve goste koji žele da se rekreativno oprobaju u brdskom biciklizmu, omogućeno je besplatno korišćenje bicikala u okviru Hotela Stara Planina.

Povezana vest:  Ivana Miučić i Jovana Krtinić prešle u zagrebački klub Tena Kajzen, Miučićeva pobedila na trci u Mađarskoj!