DIMITRIJE ZARKOVIC DJOLAIBranko Banović sa kadetima u Austriji

Branko Banović, profesor, predsednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor Partizana, vodiće u Austriju kadetsku reprezentaciju Srbije na trku „ASKO jugentur“, jednu od najznačajnijih za ovaj uzrast u svetu!
Selektor za mlađe kategorije BSS Saša Gajičić odredio je ovaj sastav: Dušan Rajović i Andrija Čukić (CCC Metalac, Kraljevo), Dario Nimčević i Dimitrije Žarković Đolai (Spartak, Subotica), Andrej Galović (Partizan) i Nikola Rosić (Šumadija Biro plan, Aranđelovac).
– Trka ima prolog koji se vozi u nedelju 11. jula na stazi od 2,8 km, a od ponedeljka do četvrtka su četiri etape, veoma zahtevna po brdskim stazama – kaže selektor Saša Gajičić.- Konkurencija je uvek veoma dobro, na ovoj trci su prvu afirmaciju stekli kasnije vrhunski biciklisti i dolazi veliki broj ekipa iz celog sveta.
Prva etapa je 62 km, druga 77,8, treća 70 i četvrta 76,4 km. Prošle godina na ovoj trci najbolji plasman zabeležio je na 47. mestu u generalnom plasmanu Milan Blagojević. Iz selekcije koja će startovati ove godine, lane su vozili Dušan Rajović i završio je na 68. mestu, Dario Nimčević koj je bio 80. i Andej Galović koji je stigao 117. Srbija je bila 18. od 23 reprezentacije. Pobednik je 2012. bio Patrik Miler (Švajcarska), koji je ova godine osvojio titulu juniorskog šampiona Švajcarske.

Povezana vest:  Čubrić: Cilj je biti u prvoj polovini