biciklizam Jovana Crnogorac i Jelena EricLepši deo srpskog biciklizma na priprema za SP

Lepši deo srpskog biciklizma, Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) najbolja srpska takmičarka na planinskom biciklu, deveta u Svetskom kupu u Andori, i Jelena Erić (CCN Metalac Kraljevo) koja je na Prvenstvu Evrope za junioke nedavno osvojila 15. mesto u drumskoj trci, pripremaju se za dva velika iskušenja sezone Šampionat sveta u planinskom biciklizmu u Južnoj Africi od 26. avgusta do 1. septembra i Prevenstvo sveta u drumskoj vožnji u Toskani od 22. do 29. septembra. Erićeva će startovati na oba u juniorskoj konkurenciji!
– Jovana Crnogorac je na pripremama u Kranjskoj Gori i naporno trenira, jer je staza u Južnoj Africi jako teška. Na Šampionatu sveta učestvovaće Jovana Crnograc i dvoje juniora Aleksandar Roman iz Jednote iz Šida i Jelena Erić – kaže Nemanja Vajs selektor reprezentacije u planinskom biciklizmu. – Posle sjajnog rezultata i devetog mesta u Svetskom kupu u Andori, Jovana Crnogorac je došla do 26. mesta na UCI rang list i za ulazak u prvih 20 nedostaje joj manje od sto bodova. Uz dobar rad i podršku do kraja godine možemo da ostvarimo i taj cilj.
Jelena Erić je uspešno vozila na dve trke u Belgiji u dresu Melboteka i osvojila četvrto i šesto mesto. Trenutno je na juniorskoj tric u Holandiji „Asen tur“ i njen trener u CCN Metalcu Radiša Čubrić je izuzetno zadovoljan:
– Bila je posle tri etape peta u generalnom, ali je pala na 11. mesto posle hronometra koji je vozila na običnom biciklu i osvojila 24 mesto. U prvoj etapi bila je teća, u drugoj četvrta i u trećoj šesta, što su izvanredni plasmani obzirom da je trka izuzetno jaka. Nadam se da će u preostale dve etape do nedelje dobro voziti i uspeti da uđe među deset. Biće dobro spremljena za oba šampionata sveta i očekujem da u Toskani u juniorskoj trci zablista kao što je to uradila na EŠ…

Povezana vest:  Sedma „Beogradska Coca-Cola biciklijada“ u nedelju, 15. maja