gabor kasa u centru na testiranjuKasa 26. na trci „Oko Flandrije“
Srpski reprezentivac Gabor Kasa (Spartak, Subotica), stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) i član mešovitog tima „Biciklistički centar UCI“ iz Egla kraj Lozane, osvojio je 26. mesto na trci Kupa nacija za vozače do 23 godine  „Oko Flandrije“.
Kasa, koji je već drugu godinu stipendista u trening centru UCI, stigao je u sa 2,28 minuta zaostatka u odnosu na pobednika slovenačkog reprezentativca Marka Kumpa koji je stazu od 167 kilometra po jakom vetru prešao za 4:26,10 časova. Na cilju, za deset sekundi bio je brži od Australijanca Majka Metjuza koji je za drugo mesto odsprintao grupu od 13 vozača. Treći je bio, sa istim zaostatkom Sven Vandusalabe (Belgija). Četvrto mesto pripalo je  Kasinom suvozaču Litvancu Ramunasu Navardauskasu.
Ovo je drugi put u sezoni da se Kasa (21 godina) plasirao u prvih 30 na trkama za Kup nacija. Pre tri sedmice na trci „Velika nagrada Portugalije“ (tri etape) osvojio je 23. mesto u generalnom plasmanu, dok je njegova ekipa „Biciklistički centar UCI“ zauzela prvo mesto.
U trening centru UCI je još jedan srpski reprezentativac 20 – godišnji takmičar Železničara MBN iz Niša Jovan Rajković.
Povezana vest:  Stević na kraju drugi u trci „Pet krugova oko Moksve“