cacak koturKotur najbolji junior, Rajoviću kadetska trka u Čačku

Luka Kotur, junior Partizana, Dušan Rajović, kadetski reprezentativac CCN Metalca i mlađi kadet S tima iz Sombora Veljko Stojnić, pobedili su u trkama za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu u Čačku.
Prvo mesto u juniorskoj trci na 80 km pripalo je Luki Koturu iz Partizana, koji je bio brži od druga iz kluba Dušana Kalabe i Saše Selaković iz valjevskog Bobe. Juniorka CCN Metalca Jelena Erić, sjajno je vozila sa juniorima i plasirala se oko desete pozicije.
Dušan Rajović je osvojio prvo mesto za kadete na stazi od 64 km ispred Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka i Nikole Rosića iz aranđelovačke Šumadije Biro plan. Kadeti su, inače, startovali pet minuta iza juniora. Dušan Rajović je dostigao juniore, potom i prestigao i došao na cilj kadetske trke sam sa više od dva minuta prednosti. Kadetska staza je bila kraća, u pitanju su dve različite trke, juniori su, potom, nastavili još dva kruga do svog cilja. U svakom slučaju – sjajna vožnja nove kraljevačke zvezde.
Mlađi kadeti su vozili 32 km i pobedio je Veljko Stojnić (S tim Sombor) ispred Davida Kostića iz čačanskog Borca i Andrije Joksimovića iz Partizana.
Medalje su uručivali predsednik BSS Dušan Banović, član UO BK Borac dr Prvoslav Savić i proslavljeni čačanski olimpijac Mićo Brković. Učestvovalo je oko 100 biciklista i biciklistkinja. Organizator je bio BK Borac iz Čačka, uz podršku kuće „Auto Čačak“ i Grada Čačka.

Povezana vest:  Počasti Jovanoviću, Hasanoviću i Steviću