nektarvladimirposterVladimir Kuvalja doživeo neprijatnosti na trci u Hrvatskoj!

Član Biciklističkog kluba BSK Banjaluka i kragujevačkog Radničkog, biciklista Vladimir Kuvalja na međunarodnoj trci u Ivanić Gradu, doživeo je veliku neprijatnost. Naime vređali su ga hrvatskih biciklisti, pri čemu je i fizički napadnut od vozača iz zagrebačkog kluba i nakon toga verbalno vređan.
-Imam na dresu malu zastavu Republike Srpske kao i Bosne i Hercegovine. Član sam Nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, ali živim u Republici Srpskoj i Srbin sam po nacionalnosti. Prošlu celu godinu sam nosio dres državnog prvaka Bosne i Hercegovine, kao sportista nemam predrasude prema drugim sportistima po njihovoj nacionalnoj pripadnosti, imam prijatelja svih nacionalnosti ali ovo što sam doživeo u Hrvatskoj je sramota kako za te pojedince tako i za organizatora koji nije reagovao na našu
žalbu. Na trci sam doživeo i opstrukcije organizatora koji nije obaveštavao moju ekipu o kvarovima bicikla koje sam imao u toku trke, na promene točka sam cekao dugo, takođe ekipnom vozilu nisu dozvoljavali da mi doda vodu i hranu – izajvio je Kuvalja.
Veliku zahvalonost duguje slovenačkom treneru koji vodi bugarski tim Hemus i od koga je dobio vodu i rezervni točak.

Povezana vest:  Dve balkanske trke u Srbiji ove godine, Slovencima otvorena vrata u BBU