dusan banovic kozomara i der s levaDer četvrti u Banjaluci, Kozomara najbolji vozač do 23 godine
Žolt Der reprezentativac profi ekipe „Partizan Srbija“ osvojio je četvrto mesto u kriterijumu ulicama Banjaluke, tradicionalnoj uvertiri trke „Banjaluka – Beograd“ koja će se voziti 23. i 24. aprila u dve etape Banjaluka – Brčko (197 km) i Bjeljina – Beograd (132 km).
Peto mesto osvojio je takođe vozač beogradskih crno – belih Nikola Kozomara koji je ujedno i najbolje plasirani biciklista do 23 godine.
Pobedio je Slovenac Robert Podgornik iz hrvatske profi ekipe Loborika, koji je sakupio 23 boda i stazu od 48 kilometra prešao za 1:04,53 časova.
– Čestitke vozačima, sproveli su sve što smo se dogovorili, bili su veoma aktivni i ispratili su svaki beg,  a nedostajalo je malo sportske sreće pa da se Der nađe i na postolju – komentar je mladog trenera ekipe „Partizan Srbija“ Dušana Banovića.- Imao je isti broj bodova kao i trećeplasirani vozač Slovenac Jure Zrimšek, ali je Zrimšek bio bolje plasiran u poslednjem bodovnom krugu i to je presudilo…
Na trci učestvuje 85 vozača iz Slovenije (dve ekipe), Bugarske (dve ekipe), Rumunije, Hrvatske (dve ekipe) Italije, Grčke, Mađarske (dve ekipe), Slovačke, Sbrije („Partizan Srbija“, Železničar MBN – Niš, Metalac – Kraljevo) i Republike Srpske (BSK iz Baljaluke).
– Konkurencija je veoma jaka, a dužina prve etape, sa dva brdska cilja, od 197 km koja će se računati za svetske bodove u kategoriji 1.2 do Brčkog biće izazov za sve – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić koji je na ovu trku doveo svoj klub Metalac). – Mislim da su favoriti vozači Loborike i Perutnine Ptuj, ali ne treba zaboraviti i Bugare koji su doveli dobar profi tim Hemus iz Trojana i nacionalnu selekciju. Naša profi ekipe „Partizan Srbija“ ima odličan sastav, Stević, Der i Hasanović sa mladim vozačima su među favoritima za podijum. Druga etapa u subotu od  Bjeljine do Beograda  nema UCI kategoriju, ali će takođe biti veoma zanimljiva i nadam se da će vozači iz Srbije pokazati kvalitet…
Cilj etape je u subotu kod parkinga na Adi Ciganliji oko 14 časova, a organizator je beogradski  Partizan uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.
Rezultati kriterijuma u Banjaluci , 48 km, na bodove: 1. Robert Podgornik (Slovenija, Loborika – Hrvatska) 13 boda (vreme 1:04,53 časova), 2. Robert Vrečer (Slovenija, Perutnina – Ptuj) 17 bodova, 3. Jure Zrimšek (Slovenija, Sava – Kranj) 9, 4. Žolt Der (Srbija, „Partizan Srbija“) 9, 5. Nikola Kozomara (Srbija, „Partizan Srbija“) 6…18. Nebojša Jovanović (Srbija, Železničar MBN – Niš) – svi u vremenu prvog, 20. Esad Hasanović (Srbija, „Partizan Srbija“) 1:06,45 časova, 22. Aleksandar Dukić (Srbija, Železničar MBN), 24. Jovan Zekavica (Srbija, „Partizan Srbija“), 29. Aleksandar Milivojević (Srbija, Metalac – Kraljevo) – u vremenu Hasanovića itd.
Povezana vest:  Hasanoviću titula u eliti, Stefanović osvojio dve medalje na Šampionatu Srbije u vožnji na hronometa