turska jovana crnogoracJovana Crnogorac iz Alanje gleda Baku

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu, sa trenerom ovog kluba Nemanjom Vajsom, koji je i selektor za planinski biciklizam, nalazi se na pripremama u Alanji u Turskoj. Ostaće do pred kraj meseca kada se seli na Kipar gde će učestvovati na seriji UCI trka „Sunčanog kupa“.
– Jovana Crnogorac će u ovoj sezoni na međunarodnoj sceni voziti kao član ekipe Salkano, čiji je sponzor veliki prozvođač bicikla i opreme iz Turske I ove pripreme finansira taj klub za koji će voziti i Ivana Kostić iz ekipe Orlovac Sistem FPS iz Crne Trave i Bojan Đurđić najbolji srpski takmičar u planinskom biciklizmu iz kragujevačkog Radničkog – objasnio je Nemanja Vajs.- Na Kipru ćemo testirati šta smo uradili u protekla tri meseca. Vreme nas služi, imamo odlične staze i Jovana Crnogorac trenira „punim gasom“.
Nemanja Vasj je dobio i informacije o kvalifikacionim normama za prve Olimpijske igre Evrope u Bakuu 2015:
– Ukoliko se Srbija na rang listi zaključno 31. decembrom ove godine nađe među 29 evropskih zemalja u muškoj i među 14 u ženskoj konkurneciji, kvalifikovaće po jednog biciklistu i bicikliskinju za Baku. Trenuto smo 26. kod muškaraca i 16. kod žena, tako da nam je ova godina važna za sakupljanje bodova. Mi smo organizatori tri UCI trke u Srbiji, imamo dobar i ne tako skup program u Hrvatskoj i Turskoj i siguran sam da ćemo ispunitu obe norme za prve Olimpijske igre Evrope.Čekamo potvrdu iz OKS o budžetu za pripreme i realizaciju kvalifikacija za Baku što nam može da pojača program trka i priprema.
Vajs planira prvo okuljanje kandidata za reprezentaciju u martu:
– Organizovaćemo vikend pripreme u Beogradu gde ćemo testirati kandidate za reprezentaciju što će ujedno biti i prva selekcija. Program reprezentacije počinje u aprilu trkama u Hrvatskoj i nosiće ga najspremniji, obzirom da zbog manje finansijskih sredstava neće biti šireg spiska kao ranijih godina. Zbog toga nema ni reprezentativnih priprema na moru, program do prvih reprezentativnih trka nosiće klubovi.
Na Kipru je planirana serija trka od 27. februara do 3. marta i potom 9. marta. Jovana Crnogorac i Nemanja Vajs imaju u programu i trke u Izraelu od 14. do 28. marta. Za UCI bodove Jovana Crnograc voziće u Srbiji na „Velikoj nagradi Novog Sada“ 22. juna, „Balkan kupu“ u Crnoj Travi 5. jula i na „Kupu Stare planine“ 13. jula.

Povezana vest:  Kragujevčani se dobro pojačali