IZOLA milos borisavljevicBorisavljević 88. u Izoli

Miloš Borisavljević mladi bicilistički reprezentativac kraljevačkog CCN Metalca zauzeo je 88. mesto sa 7,05 minuta zaostatka za pobednikom u prvoj trci „Velika nagrada Izole“ (kategorija 1.2 za UCI bodove) na stazi od 142 kilometra i u konkurenciji blizu 170 biciklista od kojih je 118 završilo veoma zahtevnu trku.
Marko Polumirac stigao je 105. sa 8,54 minuta slabijim vremenom, dok je Švajacarac u redovima CCN Metalca Mihael Alborn završio na 110. mestu sa 17,59 minuta zaostaka. Na 118. mesto plasirao se Gabor Kasa, srpski olimpijac, član subotičkog Spartaka koji je bio gost u timu CCN Metalca sa istim zaostatkom kao Alborn.
Pobedio je Kristian Dela Stela (Italija) u vremenu 3:24,01 časova u sprintu grupe od 42 vozača. Drugo mesto pripalo je Fabiu Činelu (Italija) dok je treći stigao Fabian Snajd (Nemačka).
– Borisavljević je odlično vozio sve do poslednjeg kruga kada su počeli da ga hvataju grčevi. Mislim da rezultati nisu tačni, bio je u tom momentu među prvih 50, ne znam kako su mu „napakovali“ sedam minuta za jedan krug. – kaže Radiša Čubrić, šef stručnog štaba CCN Metalca.- I Kasa se dobro držao do završnice. U celini, ne mogu da budem nezadovoljan, obzirom da nam je ovo prva trka, a vozačima iz pojedinih ekipa samo jedna u nizu ove sezone. Polumirac je bio u padu i čestitam mu na borbenosti, vratio se u trku i završio. Švajcarac Alborn se takođe dobro pokazao. Odustao je samo Finac Sisko.
Kombi CCN Metalca se pokvario kada su krenuli za Kraljevo, pa su neplanirano morali da ostanu još jednu noć:
– Već nam se drugi put kvari – dodao je Čubrić.- Da nije ovih malera sa vozilom, pripreme i rad u Sloveniji bili bi za čistu peticu. Ali nešto mora da pokvari utisak. Idemo dalje po onoj „vetrovi me lome, a ja teram po svome“.

Povezana vest:  Bakelantsu druga etapa Tur de Fransa i žuta majica