gg drugi kup ekipno i predsedni predrag sotraU znaku strelaca Jedinstva trap iz Stare Pazove

Strelci Jedintsva trap iz Stare Pazove dominirali su u drugom Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova trap na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ osvojivši dva prva i jedno drugo mesto.
U ekipnom delu Jedinstvo trap je trijumfovalo sa osam golubova prednosti u odnosu na beogradski Rikošet, dok je treći bio Grof iz Kališta kod Požarevca. Ekipni redosled je, inače, bio isti, kao u prvom Kupu Srbije.
Pojedinačno, prošlogodišnji ukupni pobednik Kupa Srbije Pera Nedić reprezentativac Jedinstva trap pobedio je u finalu druga iz ekipe Ivana Rožeka, dok je treće mesto pripalo mladom Nemanji Smaljaniću iz Grofa. Četvrto mesto zauzeo je posle raspucavanja sa Smiljanićem Rade Pavlović (Rikošet).
– Dva juniora Nemanja Smiljanić i Marko Drljača gađala su u finalu sa iskusnim, prekaljenim asovima što može samo da nas raduje. Smiljanić je osvojio treće mesto, drugi put u dva Kupa Srbije – rekao je Predrag Šotra predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije koji je predao trofeje najuspešnijima. – I odziv je bio dobar, 28 strelaca iz deset klubova i trojica takmičara u skitu. Sezona se polako zahuktava, očekujemo jop više strelaca i klubova na trećem Kupu Srbije 26. i 27. aprila.
Nedić je u prvom Kupu Srbije bio četvrti. Pobednik prvog Kupa Srbije Zoran Jakšić (Rikošet) plasirao se na deseto mesto, dok je dugoplasirani Borko Vasiljević (Rikošet) zauzeo deveto mesto.
Rezultati, drugi kup Srbije – trap – ekipno: 1. Jedinstvo trap (Stara Pazova) 318 (Nedić 107, B. Drljača 105, Rožek 106). 2. Rikošet Beograd 310, 3. Grof Kalište kod Požerevca 300 golubova itd. Ukupno pet ekipa.
Pojedinačno – finale: Pera Nedić (Jedinstvo trap) – Ivan Rožek (Jedinstvo trap) 13:10.
Za treće mesto: Nemanja Smiljanić (Grof) – Rade Pavlović (Rikošet) 11:11 raspucavanje 2:1.
Polufinale: Rožek 13, Nedić 11, Pavlović 10, Smiljanić 9, Aleksandar Ivanković (Barajevo) 9, Marko Drljača (Jedinstvo trap) 9. U meč za zlato plasirali su se odmah Rožek i Nedić. U meč za bronzu odmah se plasirao Pavlović, a za drugog učesnika raspucavali su Smiljanić, A. Ivanković i M. Drljača. Smiljanić se plasirao sa četiri goluba, po tri su imali Ivanković i M. Drljača.
Pre finala: 1. Smiljanić 108, 2. A. Ivanković 108, 3. Nedić 107, 4. Rožek 106, 5. Pavlović 106, 6. M. Drljača 106 itd. Ukupno 28 strelaca.
Skit: 1. Goran Stojadinović 112 (za prvo mesto 13, polufinale 13), 2. Jovan Amanović 107 (za prvo mesto 11, polufinale 15), 3. Nenad Radović (svi Novi Sad) 97 golubova (polufinale 12).

Povezana vest:  Mirosavljev osvojio bronzu MK puškom 3 puta 40 metaka i vizu za London 2012!