SK MINHEN SRECKO PEJOVICOdređeni strelci za Svetski kup u Minhenu

Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, odredio je sastav za drugi Svetski kup u sezoni u Minhenu od 6. do 12. juna.
Puškom će gađati Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“) i Andrija Milavanović (Niš) kao i Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe „Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Novi Sad) i Jelena Živković (Jagodina).
Pištoljem za nove medalje gađaće Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) kao i Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić i Ana Alentijev (Smederevo) i Danica Rašeta (Zemun Centar).
U stručnom štabu, uz Pejovića, biće Jelena Arunović, Dragan Donević, Aleksandar Zlatić, Mira Maksimović, Lidija Mihajlović i još jedan trener koji će biti naknadno određen i biće zadužen da dovede i vrati takmičare i takmičarke koji gađaju jednu disciplinu.
-Veći broj trenera je nužan jer se u junu preklapaju kupovi u Minhenu i Mariboru sa turnirom „Olimpijske nade“ u Plzenu – objasnio je Srećko Pejović.- Mirosavljev, Pletikosić i Sebić će gađati samo MK puškom – 60 ležeći i trostav, Stefanović, Milovanović i Jovanović samo vazdušnom puškom. Van konkurencije za „em – ku – es“ odnosno „minimalni kvalifikacioni rezultat“, koji je obavezan ako strelac želi da učestvuje na takmičenjima Međunarodne federacije streljačkih sportova, gađaće Pletikosić vazdušnom, Stefanović MK puškom 60 ležeći i trostav i Sebić vazdušnom puškom.
Kod dama, u konkurenciji će gađati Maksimovićeva i Arsovićeva MK i vazdušnom puškom, Babićeva vazdušnom puškom i Živkovićeva MK puškom. Todorovićeva gađati za „em – ku – es“ sa oba oružja. „Em – ku – es“ se, naravno, postiže i kada strelac gađa u konkurenciji na nekom od takmičenja iz kalendara međunarodne federacije i važi mu celu sezonu.
Pištoljem, sva tri seniora gađaće u konkurenciji obe discipline (MK pištolj slobodnog izbora i vazdušni pištolj). Šekarićeva i Arunovićeva će se boriti za medalje MK pištoljem 30 plus 30 metaka i vazdušnim pištoljem, dok će Veličkovićeva gađati u konkurenciji samo vazdyšnim, a Grgićeva samo MK pštoljem. Planirano je da za „em – ku – es“ Jasmina Grgić gađa vazdušnim, Rašeta i Alentijev MK pištoljem.
Svetski kup u Mariboru je do 13. do 21. juna, a „Olimpijske nade“ u Plzenu od 18. do 22. juna.
Iz Fort Beninga sa prvog Svetskog kupa u martu, srpski strelci doneli su četiri medalje. Srebrom su se okitila Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Marija Šunjevarić i Đorđe Savić zlatni u Njitri